CeresGreen,

Vacature Projectontwikkelaar Zonneweides

Bouw(technisch) Overig Fulltime

Omschrijving van deze functie:

Ben jij de daadkrachtige projectontwikkelaar, die graag werkt in de sterk groeiende markt van grondgebonden zonne-energie? Zie jij jezelf werken bij een dynamisch, betrouwbaar, nuchter bedrijf en voorloper in de sector? En draag je tegelijkertijd graag jouw steentje bij aan de energietransitie? Reageer dan nu op deze vacature!

BHM Solar is een snel groeiende projectontwikkelaar met ambitie, gevestigd in Utrecht. Het bedrijf bestaat uit een team van ondernemende professionals dat grootschalige zonne-energieprojecten op grond ontwikkelt door heel Nederland.

BHM Solar gelooft dat grootschalige zonne-energieprojecten noodzakelijk zijn om Nederland de koppositie op het vlak van energietransitie te laten pakken. Daarnaast is er de overtuiging dat deze projecten alleen succesvol kunnen zijn door samen te werken. Locatie-eigenaren, buren, gemeenten en de (lokale) beleidsmakers worden daarom altijd in een vroeg stadium bij projecten betrokken. Zo kan er per locatie specifiek gekeken worden of en hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan de duurzame energievoorziening. Het ontwikkelen van een zonproject omvat: het verkrijgen van vergunningen, creëren van draagvlak van omwonenden, belanghebbenden en gemeente, aanvragen van subsidie, financiering en de bouwcontracten.

Het team werkt in een informele, ondernemende sfeer nauw samen en alle lijntjes zijn kort. Je krijgt bij BHM Solar veel vrijheid en verantwoordelijkheid om van projecten een succes te maken. In deze groeiende markt is het bedrijf de ontwikkelportfolio van grote grondgebonden projecten in Nederland verder aan het uitbreiden en is men daarom op zoek naar een enthousiaste projectontwikkelaar zonneweides.

Functie

Verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van meerdere grondgebonden zonne-energieprojecten

Zodra een grondeigenaar een contract heeft getekend begint het ontwikkeltraject. Het doel is daarbij het verkrijgen van een omgevingsvergunning, het aanvragen van subsidie en het regelen van de financiering om de zonneweide te kunnen gaan bouwen. Als spin in het web onderhoud je contacten met grondeigenaren, vaak agrariërs, landschapsarchitecten, gemeentes, energie-coöperaties, omwonenden, netbeheerders, installateurs, milieu organisaties en andere stakeholders. In samenwerking met alle stakeholders zorg je voor het uitvoeren van allerlei (technische) onderzoeken, participatie vanuit de omgeving en goede landschappelijke inpassing om uiteindelijk het vergunningstraject succesvol af te ronden. Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, de subsidie en de financiering kan de bouw van de zonneweide beginnen en begeleid je het project tot de oplevering. Kortom je bent verantwoordelijkheid voor het traject van handtekening tot oplevering.

Profiel

Een daadkrachtige projectontwikkelaar die zijn steentje bij wil dragen aan de energietransitie

Functie-eisen

 • Inhoudelijke kennis over of affiniteit met duurzame energie.
 • Ervaring in het ontwikkelen van (energie)projecten met meerdere stakeholders is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bedrijfskundige, commerciële, of technische opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • In het bezit van een rijbewijs.

Competenties

 • Flexibel, pragmatisch en hands-on, kortom een ondernemende, daadkrachtige instelling.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, mensen mee kunnen krijgen.

Aanbod

 • Unieke positie in een ondernemende, uitdagende omgeving in een sterk groeiende markt.
 • Een prettige, leerzame en flexibele werkomgeving.
 • Je wordt onderdeel van een leuk en inspirerend team met een bak ervaring.
 • Veel gezelligheid; tafeltennistafel, vrijdagmiddagborrels.
 • Standplaats Utrecht (centrum).
 • Salaris van €50k tot €60k bruto per jaar.
 • Bonusregeling.
 • Ruimte voor eigen initiatief en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Reageren

BHM Solar heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Projectontwikkelaar Zonneweides uitbesteed aan CeresGreen. Voor meer informatie kun je terecht bij Gert Bijker, telefonisch bereikbaar op 06 29239042. Sollicitaties via www.ceresgreen.nl. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.bhmsolar.nl.

CeresGreen,

Projectontwikkelaar Zonneweides

CeresGreen,
Utrecht
Reageren voor 26-03-2023
Geplaatst op 27-03-2023
Vacature is verlopen