Milieu Centraal,

Vacature Onderzoeker duurzaam consumeren & circulaire economie

Onderwijs/wetenschap Overig Parttime

Omschrijving van deze functie:

Onderzoeker duurzaam consumeren & circulaire economie

32 uur (0,88 fte)

Milieu Centraal zoekt een onderzoeker voor het team 'duurzaam consumeren en circulaire economie' (DCCE). Team DCCE houdt zich bezig met impactvolle thema’s als: afval en circulaire economie, kleding, keurmerken, huis & tuin onderwerpen zoals het gebruik van bestrijdingsmiddelen of het creëren van een milieuvriendelijke tuin, duurzaam klussen en verbouwen, asbest, producten en voeding. Allemaal onderwerpen die relevant zijn voor consumenten.

De onderzoekers van Milieu Centraal zijn samen verantwoordelijk voor de inhoud en onderbouwing van alle tips en adviezen voor consumenten over duurzamer leven: alles wat op milieucentraal.nl en in onze andere uitingen staat. Zij zijn verantwoordelijk voor de gevalideerde kennisbasis van Milieu Centraal.

Als onderzoeker doe je onderzoek rondom nieuwe onderwerpen of vraagstukken, houd je voor jouw onderwerpen de kennisbasis up-to-date (een geheel van Excels en rapporten/brondocumenten), en benut je een relevant netwerk van deskundigen. Ook ben je sparringspartner voor andere onderzoekers van Milieu Centraal, en ondersteun je senior en strategisch onderzoekers bij de uitvoering van hun kennisprojecten. Onderzoekswerk bij Milieu Centraal is voornamelijk deskresearch, waarbij je veel contacten hebt met anderen, zoals collega-experts bij andere kennisinstellingen en instituten, brancheverenigingen en bedrijven, en milieu- en consumentenorganisaties.

Daarnaast werk je mee aan communicatieprojecten, waar je als onderzoeker verantwoordelijk bent voor het inhoudelijke deel. Je moet je kennis dus goed kunnen vertalen naar de praktijk en in praktische consumentenadviezen. Ook check je communicatie-uitingen op juistheid.

Het werk van de onderzoekers is bij Milieu Centraal afwisselend, dat vergt flexibiliteit. Je moet in staat zijn om ‘even iets uit te zoeken’ als een journalist belt met een vraag. En je moet een rapport kunnen schrijven met heldere berekeningen en scherpe conclusies, en dat kunnen verantwoorden aan onze Wetenschappelijke Raad van Advies. De onderzoekers bij Milieu Centraal werken intensief samen, onderling en ook met de communicatieadviseurs op hun terrein. Je doet je werk nooit alleen.

Over jou

Je bent een onderzoeker met een milieuwetenschappelijke en/of natuurwetenschappelijke achtergrond op WO-niveau, en je hebt 1 tot 3 jaar relevante werkervaring. Bijvoorbeeld bij een onderzoeksgroep, maar je kunt ook uit de advieswereld komen. Je voldoet aan onderstaande competenties en ervaring. Ervaring met eerder genoemde thema’s van duurzaam consumeren en circulaire economie is een pre.

Jij

  • Bent een onderzoeker pur sang die inzichten uit verschillende bronnen kan combineren tot conclusies en praktische consumenten-adviezen.
  • Beschikt over een brede kennis van methodieken zoals bijvoorbeeld LCA studies, en je kunt bronnen goed beoordelen op hun betrouwbaarheid.
  • Hebt al een goed (kennis)netwerk op je de onderwerpen van DCCE of bent in staat dit snel op te bouwen, en je vindt inhoudelijk netwerken ook leuk.

En je bent

  • In staat om projectmatig en resultaatgericht te werken binnen de beschikbare middelen.
  • Collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s.
  • Klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen.
  • Zelfstandig werkend en flexibel; je stelt hoge eisen aan kwaliteit, je stelt persoonlijke doelen en bewaakt deze. Je schrikt niet van onverwachte spoedklussen.
  • Zorgvuldig, accuraat en transparant in je werk.

Milieu Centraal

Is een centrum voor toegepaste kennis over duurzaamheid en dé praktische gids voor iedere duurzame stap in het dagelijks leven. We zijn met ruim 40 collega’s groot genoeg om iets te betekenen en klein genoeg om onderling betrokken te zijn. Professionaliteit en werkplezier gaan bij ons goed samen.

We hebben moderne arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken en je kan zelf bepalen hoeveel vakantiedagen je wilt. Voor de salarissen hanteren we een eigen salaristabel. Voor deze functie varieert het bruto salaris van 3.081 tot 4.353 euro per maand. Je ervaring is bepalend voor de hoogte. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor een jaar.

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die uiterlijk 16 april naar vacatures@milieucentraal.nl ovv van 'onderzoeker DCCE'.

De functie is niet geschikt voor mensen met een heel andere inhoudelijke achtergrond dan duurzaamheid-gerelateerde onderwerpen. Je kunt voor meer informatie bellen met Linda Nijenhuis, programmamanager duurzaam consumeren en circulaire economie, tel. 06 - 8357 2194.

Milieu Centraal,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via vacatures@milieucentraal.nl

Onderzoeker duurzaam consumeren & circulaire economie

Milieu Centraal,
Utrecht
Reageren voor 16-04-2023
Geplaatst op 01-05-2023
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Senior Beleidsadviseur Duurzaamheid – Energie
Gemeente Koggenland ·
de Goorn
Reageer voor
Openbaar bestuur
Advies

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Adviseur duurzaamheid in gebiedsontwikkeling

Gemeente Barneveld ·
Barneveld
Reageer voor 2024-05-22
Openbaar bestuur
Advies

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Senior adviseur energie innovatie (5 fte)
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ·
Den Haag, Utrecht, Zwolle, Roermond
Reageer voor
Advies

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!