Plus Projects,

Vacature Junior Consultant Duurzaamheid en Innovatie

Advies Communicatie Financieel Overig Fulltime

Omschrijving van deze functie:

Bekijk de visuele vacature hier:|
Junior Consultant Duurzaamheid en Innovatie | Plus Projects

Junior Consultant Duurzaamheid en Innovatie - Plus Projects Den Haag

Wat is vereist?

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in een technische richting
  • Werkervaring in een commercieel zakelijk dienstverlenend bedrijf is een pre
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • In het bezit van een Rijbewijs B
  • Accuraat, zorgvuldig en het vermogen om relevante indicatoren zelfstandig te beoordelen
  • Je bent weetgierig, energiek en gedreven
  • Je bent klantgericht, hebt overtuigingskracht en helpt anderen graag met veranderingen om te gaan

Wat krijg je?

  • €2.587 - € 3.600 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) o.b.v 40-urige werkweek
  • 32 tot 40-urige werkweek
  • Een persoonlijk studiebudget van €1.000 per jaar dat je naar eigen inzicht kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan
  • Betaalde incompany trainingen én begeleiding van betrokken collega's die je helpen om je consultancyskills naar een hoger niveau te tillen
  • Een collectieve winstuitkering en vakantiegeld
  • 29 tot 35 vakantiedagen (o.b.v 40 uur, afhankelijk van je leeftijd krijg je extra dagen)
  • Een gezellig team en veel uitjes, borrels en leuke teamactiviteiten
  • Een laptop, telefoon en mobiliteitskaart voor al je zakelijke reizen
  • Een pensioenregeling waar je zelf maar 3% aan bijdraagt.

Wat doe je?

40% Subsidieaanvragen of -scan uitwerken
30% (Voorbereiden op) afspraken met klanten
10% Interne overleggen
10% Procesverbeteringen uitdenken
10% Trainingen volgen voor vakkennis en zelfontwikkeling

Vacature
Als Junior Consultant Duurzaamheid en Innovatie bij Plus Projects werk je voor zowel MKB als grote bedrijven. Dit kunnen bedrijven zijn in allerlei sectoren die zich bezighouden met projecten omtrent technische productinnovatie, verduurzaming van vastgoed, digitalisering of circulariteit.  In deze rol ben je verantwoordelijk voor het gehele subsidietraject van de projecten. Je kwalificeert of de projecten voldoen aan de subsidievereisten, ondervraagt de klant over het project en werkt dit uit tot een aanvraag die je zelfstandig indient en afhandelt. Jouw bijdrage hierin is dat je complexe zaken vertaalt naar heldere feiten. Jij brengt de puzzelstukjes bij elkaar en schetst een duidelijk totaalbeeld. Een verantwoordelijkheid met impact, die je vormgeeft als subsidieconsultant. Je bent tijdens het gehele proces betrokken en werkt aan verschillende projecten tegelijkertijd. Je werkt altijd samen met een andere Consultant aan een project. Daarnaast werk je hard aan de relatie met je klanten en blijf je betrokken bij de klant om onbenutte subsidiekansen te ontdekken en aan te kunnen kaarten. Je komt te werken in een zelfsturend team, bestaande uit de twee oprichters van Plus Projects, verschillende Medior- en Junior Consultants en een Office Manager. Tijdens projecten werk je ook regelmatig op het kantoor van de klant.

"Als je het leuk vindt om veel variatie te hebben in zowel taken als klanten en je het als een uitdaging ziet om waar nodig je kritische blik op zaken te laten zien, dan is dit een baan voor jou."

Werkweek
"Op een leuke werkdag heb je een fysieke afspraak met een klant en heb je daarna de ruimte in je agenda om je ideeën gelijk uit te werken."

"Op een minder leuke werkdag moet je veel voorbereidende taken uitvoeren. Deze taken dragen uiteindelijk bij aan een groter geheel, maar op de dag zelf geven ze minder voldoening."

Working week data

Dagstart
"Tweemaal per week is er een dagstart met het hele team. Hierbij wordt de grove planning voor de komende week doorgenomen en worden belangrijke actiepunten gedeeld. Ook is dit het moment om eventueel hulp te vragen aan je collega’s als je ergens tegenaan loopt."

Lunch
Voorbereiden op klantafspraak
Afspraak met klant
Subsidieaanvraag uitwerken
Telefonische afspraak met beoordelaar
Werken aan interne verbeterprojecten
Inlezen nieuwe subsidieregelingen

Lunch

"In het kantoor zit een lunchruimte waar je samen met collega’s kunt lunchen. Je luncht eigenlijk nooit alleen en iedereen probeert zoveel mogelijk om dezelfde tijd te pauzeren. Er is natuurlijk ook ruimte om een rondje te lopen buiten of wat te halen bij de supermarkt. Af en toe halen jullie samen een visje."

Subsidiescan maken
Dagstart
Borrel
Training volgen

Kwartaalmeeting

"Ieder kwartaal is er een groot overleg met het hele bedrijf. Hierin blikken jullie terug op het afgelopen kwartaal en wordt het persoonlijke ontwikkelplan voor het komende kwartaal gepresenteerd. Na afloop wordt er een lekkere lunch verzorgd."

Subsidiescan maken

"Als Junior ga je met enige regelmaat aan de slag met subsidiescans. In een subsidiescan breng je de klant in beeld en welke subsidies er eventueel relevant kunnen zijn voor het project."

Telefonische afspraak met klant

Voorbeeld uit de praktijk
"Na het indienen van een subsidieaanvraag krijg je van de subsidieverstrekker de vraag of je nog wat extra informatie kunt aanleveren. Hoe ga je te werk?"

Je vraagt aan de subsidieverstrekker of hij/zij meer kan toelichten over de vraag en wat de achtergrond hiervan is, om beter te begrijpen wat er van jou wordt verwacht. Als je vervolgens weet welke informatie er nog nodig is, bel je de klant om te bespreken hoe jullie dit samen gaan oppakken. Je schrijft een opzet van daarin de aanvullende informatie, die je vervolgens aan de klant presenteert voor feedback. Als jullie dit hebben afgerond, stuur je de informatie naar de beoordelaar. Eventueel bel je de beoordelaar nog na om kort uitleg te geven bij de aanvullende stukken.

Groeipad
Bij Plus Projects sta jij zelf aan het roer van jouw ontwikkeling. We kennen geen (afgebakende) functies maar ontwikkelen we ons steeds verder naar een volgend vakvolwassen niveau. Wij geloven dat we jouw persoonlijke ontwikkeling substantieel kunt versnellen door er regelmatig aandacht aan te besteden, feedback te vragen en te bespreken waar je tegenaan loopt. Om je hierbij nog meer te helpen besteden we elk kwartaal tijd aan reflectie op jouw professionele ontwikkeling. Daarnaast kun je bij Plus Projects incompany trainingen verwachten én krijg je jaarlijks een persoonlijk budget om naar eigen inzicht te besteden aan trainingen voor jouw ontwikkeling.

Werken bij Plus Projects
Plus Projects is een toonaangevend adviesbureau in Den Haag dat zich richt op maximale subsidieadviezen voor circulaire, duurzame en digitale impact. Samen met hun klanten staan ze aan de frontlinie van innovaties die een positieve invloed hebben op onze samenleving. Het kantoor van Plus Projects is gevestigd in een markant gebouw op loopafstand van het strand. Hun bedrijfscultuur is informeel en open, waarbij er intensief wordt samengewerkt met veel eigen verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen ideeën én kritische feedback. Je werkt met gedreven collega’s die je ondersteunen en coachen waar nodig. En als er iets te vieren valt, dan wordt dat zeker gevierd.

Plus Projects,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via werkenbij@plusprojects.nl

Junior Consultant Duurzaamheid en Innovatie

Plus Projects,
Den Haag
Reageren voor 25-05-2023
Geplaatst op 26-05-2023
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Communicatiemedewerker
Natuur en Milieufederatie Flevoland ·
Lelystad
Reageer voor 2024-04-29
Klimaat / Milieu / Agro
Communicatie

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Manager Projecten
VluchtelingenWerk Nederland ·
Amsterdam
Reageer voor 2024-05-12
Non-profit
ManagementOverig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Directeur VVM netwerk van milieuprofessionals
VVM ·
Utrecht
Reageer voor 2024-05-17
Non-profit
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!