Gemeente Amersfoort,

Vacature Projectmanager opwek zonne- en windenergie

Bouw(technisch) Communicatie Management Fulltime Parttime

Omschrijving van deze functie:

Projectmanager opwek zonne- en windenergie

32 uur per week

Die gedreven samenwerkt én zorgt voor resultaat.

We hebben als Gemeente Amersfoort stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. In 2030 willen we - ondanks een forse inwonersgroei - onze CO2-uitstoot meer dan hebben gehalveerd zodat we in 2050 vrijwel CO2-neutraal zijn.

 • Heb je een aantal jaren ervaring als projectmanager en een passie voor de energietransitie?
 • Vind je het leuk om veel samen te werken met inwoners, partijen en collega's?
 • Weet jij hoe je in een complexe omgeving mensen meekrijgt en resultaat behaalt in een project?

Dan gaan we graag met je in gesprek.

Dit ga je doen

Als projectmanager zon en wind werk je aan de realisatie van zonne- en windenergie in Amersfoort. In de gemeente zijn vier zoekgebieden voor de opwek van duurzame elektriciteit met windenergie. Ook werken we aan de grootschalige opwek van zonne-energie. De realisatie hiervan is uitdagend, omdat de ambities groot zijn en we dit samen met inwoners, ondernemers en omliggende gemeenten moeten gaan realiseren.

Jouw werk is om enkele projecten in de opwek van duurzame energie te leiden. Jij bent iemand die denkt in oplossingen en hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. De energietransitie is continu in beweging, daarom volg je actuele ontwikkelingen in onder andere techniek en wetgeving en speelt daarop in. Jij neemt de leiding als het moeilijk wordt en weet alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen.

Je bent voor jouw projecten het aanspreekpunt. Je zit op verschillende plekken aan tafel: aan de elektriciteitstafel met collega's uit de regio, maar ook aan de keukentafel met inwoners en ondernemers uit de stad. Je zorgt voor afstemming met de wethouder en werkt samen met andere projectmanagers, communicatieadviseurs en bestuursadviseurs.

En verder...

 • Ga je een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van onze stad.
 • Werk je samen met projectmanagers, wijkmanagers en beleids- en communicatieadviseurs die ook betrokken zijn bij het programma Duurzame Stad, waaronder Remco Spoelstra.
 • Word je heel vrolijk bij het lezen van deze vacature.

Waarom werken bij gemeente Amersfoort zo aantrekkelijk is

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol projecten en initiatieven. Er wonen zo'n 160.000 mensen en we groeien de komende jaren gestaag door. Met een compacte organisatie en een cultuur waarin we direct en open communiceren willen we dit zo duurzaam mogelijk doen.

Als je wilt werken voor een stad met korte lijnen en dicht tegen het bestuur aan, dan heeft Amersfoort je veel te bieden. De uitvoering van zonne- en windenergieprojecten is georganiseerd binnen het gemeentebrede programma 'Energietransitie'. Hierin werk je met circa 15 collega's, ieder vanuit eigen expertise en vakgebied samen aan o.a. de warmtetransitie, het besparen van energie en de duurzame opwek van energie.

Je komt te werken op de afdeling Programma's en Projecten. Zo'n 40 directe collega's geven vanuit het team Proces- en Projectmanagement van de afdeling Programma's en Projecten enthousiast leiding aan projecten. Natuurlijk werk je in deze functie veel samen met andere projectmanagers, wijkmanagers en beleids- en communicatieadviseurs, maar ook met stakeholders in de stad zoals bewoners en energie coöperaties.

Dit is wat we je bieden

 • Een uitstekend salaris van maximaal € 6.470 bruto per maand (functieschaal 12 van de cao Gemeenten bij een dienstverband van 36 uur). Op basis van de ervaring en expertise die je meebrengt bepalen we de zwaarte van de functie en het salaris dat daarbij past.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Daarna de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden voor een goede werk-privé balans.
 • Goede trainingsmogelijkheden waardoor je in ontwikkeling blijft.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 187,2 verlofuren, thuiswerkvergoeding en ouderschapsverlof (waarvan 50% doorbetaald).
 • Werken in een gezellige, ambitieuze, groene stad met een centrale ligging in het land.

Dit is wat je nodig hebt

 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ervaring als projectmanager, bij voorkeur bij de overheid.
 • Je bent enthousiast om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.
 • Je weet projectmanagementmethodes toe te passen en kunt prima werken in een Agile/scrum-omgeving.
 • Je schakelt effectief in een steeds veranderende en complexe omgeving.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Laat van je horen!

Heb je vragen over de inhoud van de functie?

Neem dan contact op met Mieke Coenen, Programmamanager Energietransitie, mj.coenen@amersfoort.nl of Remco Limburg, afdelingsmanager Programma's & Projecten, r.limburg@amersfoort.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een Whatsapp sturen naar Cathy Cats, Recruitment medewerker, telefoonnummer 06 4117 4202.

Wil je ons beter leren kennen? Je bent altijd welkom voor een kop koffie/thee, op elk moment in de procedure. Neem hiervoor contact op met één van de bovenstaande personen. Meteen solliciteren kan natuurlijk ook. Reageer via het sollicitatieformulier op onze website.

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we deze vacature.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Gemeente Amersfoort,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via mj.coenen@amersfoort.nl

Projectmanager opwek zonne- en windenergie

Gemeente Amersfoort,
Amersfoort
Reageren voor 15-06-2023
Geplaatst op 16-06-2023
Vacature is verlopen