CeresGreen,

Vacature Strategic Partnerships Manager

Communicatie Overig Fulltime

Omschrijving van deze functie:

Na wereldwijd meer dan 10 jaar succesvolle partnerschappen ter ondersteuning van op de natuur gebaseerde oplossingen in de landbouw is het nu tijd voor een hogere versnelling! Ben jij ervan overtuigd dat klimaat, natuur en het levensonderhoud van mensen sterk met elkaar verbonden zijn? Ben je klaar om de handen uit de mouwen te steken en enthousiast om oplossingen te ontwikkelen en te beheren die impact hebben? Ben je gemotiveerd om een leidende rol te spelen in het opbouwen en leiden van coalities van belanghebbenden? Dan is Livelihoods Funds op zoek naar jou!

Sinds 2011 is Livelihoods Funds ter plaatse actief om de inspanningen van plattelands- en landbouwgemeenschappen te ondersteunen om de fundamenten van ons huis, de aarde, te herstellen. Ze werken hand in hand met lokale organisaties op alle continenten om landbouwpraktijken te stimuleren die een positieve impact hebben op mens, natuur en klimaat. Ze doen dit met één overtuiging: niemand kan deze complexe uitdagingen alleen aan! De aanpak van Livelihoods is gebaseerd op partnerschappen en operationele coalities tussen de verschillende belanghebbenden; boeren en hun organisaties, internationale merken en lokale bedrijven, publieke organisaties en overheden.

Om het team te versterken en te helpen de missie van Livelihoods zichtbaar uit te dragen, zowel intern als met name op topmanagementniveau van het mondiale bedrijfsleven, zijn we op zoek naar een Strategic Partnerships Manager, gevestigd in Europa met het belang om in teamverband te werken, wat impliceert dat hij/zij minimaal 20% van de tijd aanwezig kan zijn op het hoofdkantoor in Parijs.

Functie

De Strategic Partnerships Manager is verantwoordelijk voor het leiden en ontwikkelen van strategieën om de impact van Livelihoods, projectrisico's en kostendeling te optimaliseren via nieuwe partnerschappen binnen de particuliere en overheidssector en via overheidssteun.

In deze zeer zichtbare en invloedrijke functie heb je regelmatig contact met het uitvoerend management en teams op topmanagementniveau. Daartoe beschik je over uitzonderlijke integriteit, optimisme, deskundigheid en samenwerkingsgeest bij zowel interne als externe belanghebbenden om de missie van Livelihoods te helpen bevorderen.

De Strategic Partnerships Manager zal twee belangrijke rollen vervullen:

 1. Publiek-private investeerdersbetrokkenheid creëren.
 2. Innovatieve gemengde financiering realiseren, als strategische investeringskatalysator voor levensonderhoud.

Ten behoeve van het creëren van betrokken investeerders behoort tot jouw takenpakket:

 • Ontwikkelen en beheren van relaties met strategische organisatorische donoren, stichtingen, bedrijfsdonoren en particulieren in nauwe samenwerking met de leiderschapsteams.
 • Opzetten en implementeren van een driejarig werkprogramma dat het fondsenwervingsmodel verandert van reactief naar proactief; projectmanagers en regionale sponsors betrekken bij fondsenwerving op basis van partnerschappen.
 • Optreden als adviseur en contactpersoon voor de ontwikkeling van de projecten met de respectieve projectmanagers om efficiënte communicatie met de geïdentificeerde donoren mogelijk te maken (in het Engels en/of Spaans). In het bijzonder zal hij/zij de projectmanagers coachen om in een vroeg stadium voorstellen te ontwikkelen en een persoonlijke benadering van de (regionale/lokale) donoren te hanteren, en hen voorbereiden op directe ontmoetingen.
 • De financieringsmethodologie van Livelihoods structureren volgens verschillende modaliteiten: d.w.z. op specifieke projecten die door Livelihoods Venture worden gedragen (koolstofcompensatie en projecten voor duurzame bevoorrading) en/of op transversale thema's (levensonderhoud, gender, jeugd, klimaat, biodiversiteit, bodemgezondheid, water, etc.). Je scope omvat strategische, technische of financiële partnerschappen, in de vorm van subsidies of toelagen, of technische bijstand in natura die additionaliteit toevoegt aan de projecten die gefinancierd (moeten) worden door de huidige Livelihoods Funds en/of FMCG's.
 • Het opzetten van slimme sourcingtools (het identificeren van relevante profielen van financiers, het kwalificeren van hun potentieel, het eerste contact), het rapporteren over fondsenwervingscampagnes met betrekking tot zowel huidige als toekomstige partners.
 • Het opzetten, beheren en overzien van fondsenwervingscampagnes en evenementen. Je rol vereist dat je op de hoogte blijft van nieuwe fondsenwervingstechnieken en algemeen nieuws om innovatie te kunnen inbrengen. Je stelt nieuwe benaderingen voor om nieuwe financieringsdoelen te kunnen onderzoeken.
 • Identificeren van mogelijkheden voor fondsenwerving in overeenstemming met het Livelihoods Charter en leiding geven aan de ontwikkeling van overtuigende conceptnota's, presentaties, aanvragen en bijbehorende begrotingen voor indiening bij potentiële financiers, met ondersteuning van programma- en financiële teams.
 • Het opbouwen van een pijplijn van potentiële donoren door middel van onderzoek en netwerken & het overzicht hebben over alle financieringsrapportage/-naleving van subsidies of zoals gevraagd door financiers, inclusief het coördineren van input van wereldwijde (hoofdkantoor van financiers) en regionale/nationale (lokale missies).

Ten aanzien van realisatie van innovatieve gemengde financiering zal je:

 • Aantrekkelijke en robuuste financiële modellen ontwerpen voor LV-projecten, boeren betaalbare kredieten en verzekeringen bieden, maar ook regelingen voor betaling van ecologische diensten en nationale en regionale overheidssubsidies (bijv. afgestemd op regeneratieve landbouwpraktijken op de boerderij).
 • Deelnemen aan het identificeren en financieel structureren van nieuwe projecten waarvoor een matching fund nodig is, in nauwe samenwerking met de Finance, Impact teams, projectmanagers/sponsors en Livelihoods' partners, met name FMCG's, investeerders per grondstoffen subsector.
 • Deelnemen aan de financiële en juridische structurering en aan het bestuur van de projecten wanneer donoren/financiers een rol spelen, en aan de follow-up van de activiteiten.
 • Livelihoods Venture vertegenwoordigen op internationale fora om innovatieve gemengde financiering in projecten te ontsluiten.
 • Bijdragen aan het opstellen van strategische documenten voor de verschillende organen van de fondsen (investeringscomité, raad van bestuur).

Profiel

Je bent op strategisch niveau een ervaren en gedreven financieel onderlegde manager, verbinder en onderzoeker met een relevante academische achtergrond en brede interesse in duurzame, natuurinclusieve en regeneratieve landbouw die vanuit zijn expertise wil bijdragen aan de transformatie die benodigd is ten behoeve van lucht, water, bodem en klimaat en daarvoor financiële dekking weet te realiseren!

Functie-eisen

 • 12+ jaar werkervaring.
 • Bachelordiploma in financiën, internationale betrekkingen, ontwikkeling of relevant gebied (voorkeur).
 • Ervaring met het formuleren en implementeren van fondsenwervingsstrategieën, het werven en behouden van donoren, het schrijven van succesvolle offertes en het beheren van donoren/klanten.
 • Ervaring met het opbouwen en begeleiden van relaties met diverse partners zoals banken, ontwikkelingsorganisaties, overheidsinstanties, bedrijven en stichtingen, en anderen om gezamenlijke doelen vast te stellen en te bereiken.
 • Aantoonbaar succes in het faciliteren van moeilijke gesprekken en het onderhandelen over verschillen op een cultureel gepaste manier.
 • Aantoonbaar vermogen om interne strategie te leiden met een doordacht en inclusief proces.
 • Ervaring met het ontwikkelen, aansturen en managen van meerdere projecten en het implementeren van strategische programmadoelen.
 • Eerdere ervaring met internationale organisaties/ervaring met internationale omgevingen.
 • Ervaring met het aansturen van teamleden op afstand, met het vermogen om te motiveren en te ondersteunen.
 • Sterke schrijf- en presentatievaardigheden in het Engels, beheersing van andere talen gewenst.
 • Bekend met taal- en/of communicatietechnologie.

Competenties

 • Je geeft het goede voorbeeld en bent in staat om een werkomgeving te creëren die bevorderlijk is voor participatie en motivatie.
 • Flexibel, in staat om zich aan te passen aan snel veranderende situaties en uitdagingen aan te gaan om de doelstellingen te halen.
 • Ken je stakeholders, spreek hun talen, luister naar hun standpunten en begrijp hun agenda's zonder vooroordelen.
 • Sta open voor en houd een nieuwsgierig oog op innovatie, nieuwe plannen, nieuwe meningen in een snelgroeiende markt.
 • Weten hoe je een punt kunt maken in een paar woorden, je aanpassen aan je publiek, in staat zijn om geïnformeerde besluitvorming te vergemakkelijken.
 • Prioriteiten stellen, omgaan met druk, de voortgang van meerdere taken tegelijk bijhouden en bereid zijn prioriteiten te herschikken.
 • In staat zijn om verschillende culturen van je collega's en projectpartners (internationaal) te begrijpen en je eraan aan te passen.
 • In staat zijn zelf te starten, efficiënt te werken, relaties te creëren, in teams te werken ondanks grote afstand en tijdsverschil.

Standplaats

Vanuit huis / Parijs. Daarnaast ca. 20% van de tijd ‘onderweg’ t.b.v. veldbezoeken.

Aanbod

Livelihoods Funds biedt een afwisselende en uitdagende fulltime functie in een inclusieve omgeving voor alle werknemers. Livelihoods Funds is een dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor ontwikkeling en initiatief. Het salaris is passend bij de inhoud van de functie. Inpassing in de salarisschaal is afhankelijk van relevante werkervaring. De aanstelling is voor de duur van één jaar met intentie deze om te zetten naar een vaste aanstelling. Je krijgt de mogelijkheid om thuis en flexibel te werken.

Reageren

Livelihoods Funds heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Strategic Partnerships Manager uitbesteed aan CeresGreen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Stephan Temmink, telefonisch bereikbaar op +31 6 13128199.

Sollicitaties via www.ceresgreen.nl.

CeresGreen,

Strategic Partnerships Manager

CeresGreen,
Home Office | Parijs | 20% veldbezoeken
Reageren voor 05-01-2024
Geplaatst op 06-01-2024
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Communicatiemedewerker
Natuur en Milieufederatie Flevoland ·
Lelystad
Reageer voor 2024-04-29
Klimaat / Milieu / Agro
Communicatie

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Manager Projecten
VluchtelingenWerk Nederland ·
Amsterdam
Reageer voor 2024-05-12
Non-profit
ManagementOverig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Directeur VVM netwerk van milieuprofessionals
VVM ·
Utrecht
Reageer voor 2024-05-17
Non-profit
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!