Gemeente de Bilt,

Vacature Projectleider klimaatadaptatie

Communicatie Management Fulltime Parttime

Omschrijving van deze functie:

Projectleider klimaatadaptatie
32-36 uur | Bilthoven

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je samen met jouw collega’s het verschil kunt maken voor onze inwoners? Doe je graag iets voor de natuur? En, heb jij ideeën hoe we nog beter kunnen inspelen op klimaatveranderingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je bent breed inzetbaar in je vakgebied, de ene keer ben je adviseur en de andere keer ben je uitvoerend projectleider. Zo ontwikkel je een strategisch plan van aanpak voor (private) klimaatadaptatie inclusief uitvoeringsplan. Dit doe je samen met team Assetmanagement en team Ruimtelijke leefbaarheid. En ga je aan de slag met (private) klimaatadaptatie en biodiversiteit. Je pakt acties op om tuinen en daken groener en biodiverser te maken, natuurlijk samen met verschillende partners. Hierbij moet je denken aan de Heuvelrugtuinen, Steenbreek en het NK-Tegelwippen. Je helpt bij klimaat adaptief en natuur inclusief bouwen.

Daarnaast ben je trekker van de interne werkgroep biodiversiteit binnen de gemeente. Gemeente De Bilt is een groene gemeente en er zijn afspraken nodig om dit groen te beschermen en te versterken. Je werkt onder andere aan het opstellen en uitvoeren van een Soorten Management Plan, dat helpt bij de opgave om woningen te isoleren en bedreigde diersoorten te behouden.

Jouw team

Binnen gemeente De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Klimaat en Energietransitie. Binnen dit team werken wij aan de duurzame ruimtelijke kwaliteit van onze gemeente. Vanzelfsprekend hebben we als team contact met andere teams binnen onze organisatie zoals het team Assetmanagement dat de openbare ruimte onderhoudt en waar een deel van de klimaatadaptatie belegd is.

Wat neem je mee?

Wij zoeken iemand die blij wordt van het samenwerken met de mensen in ons team, stakeholders en onze inwoners aan klimaat en biodiversiteit. Je bent innovatief, creatief en je kijkt over de grenzen van je vak heen. Je hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen, humor en relativeringsvermogen. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, omgevingsbewust en praktisch ingesteld.

 • Je hebt ervaring met projectleiderschap, met het opstellen van projectplannen/ -begrotingen, het opstellen van kaders/beleid en je kunt dit afstemmen met het college en de raad
 • Je hebt ervaring als projectleider op het gebied van klimaatadaptie en biodiversiteit
 • Ervaring bij de overheid is een pré

Wat bieden we?

Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 3719,- (schaal 10a) tot maximaal € 5366,- (schaal 10a) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 2 januari 2023)
 • Op basis van ervaring en kennis is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding
 • Een zakelijke telefoon en een laptop
 • Actieve personeelsvereniging
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek
 • Opleidingsmogelijkheden o.a. via ons eigen leerportaal

Zo werkt het in De Bilt

Gemeente De Bilt heeft ruim 43.000 inwoners en wordt gevormd door zes kernen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Wij werken aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt.

Zin om hieraan bij te dragen? Bekijk ons YouTube-kanaal om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht. Meer weten? Lees hier ons organisatieverhaal.

Ten slotte

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze organisatie. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor onze gemeente nog beter doen.

Interesse?

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan meteen! Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kunt je brief richten aan Sandra Blaz, HR-consulent. Als jij meegenomen wilt worden in de eerste gespreksronde, reageer dan uiterlijk op 20 december 2023.

Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag! Bel Daphne van Hekken, projectleider duurzaamheid, 06 41 23 18 66 of mail naar d.vanhekken@debilt.nl.

Je bent ook altijd welkom om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.

Gemeente de Bilt,

Projectleider klimaatadaptatie

Gemeente de Bilt,
Bilthoven
Reageren voor 20-12-2023
Geplaatst op 06-01-2024
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Communicatiemedewerker
Natuur en Milieufederatie Flevoland ·
Lelystad
Reageer voor 2024-04-29
Klimaat / Milieu / Agro
Communicatie

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Manager Projecten
VluchtelingenWerk Nederland ·
Amsterdam
Reageer voor 2024-05-12
Non-profit
ManagementOverig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Directeur VVM netwerk van milieuprofessionals
VVM ·
Utrecht
Reageer voor 2024-05-17
Non-profit
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!