GGD Amsterdam,

Vacature Senior projectleider Luchtkwaliteit

Management Fulltime Parttime

Omschrijving van deze functie:

Senior projectleider Luchtkwaliteit

32-36 uur per week

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de inzichten in de luchtkwaliteit en daarmee aan verbetering van de gezondheid.
 • Je zorgt voor afstemming met opdrachtgevers voor de luchtmeetnetten in Amsterdam, de IJmond, Flevoland, Groningen en/of Curaçao en partners.
 • Je bent de drijvende kracht houdt je bezig met de aanschaftrajecten van geavanceerde luchtmeetapparatuur. Je leidt het proces vanaf het opvragen van offertes tot aan de plaatsing van nieuwe apparatuur.

De functie

Als senior projectleider Luchtkwaliteit werk je aan het meest gezondheidsrelevante milieuthema: luchtkwaliteit. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de luchtkwaliteitsmetingen die de GGD Amsterdam uitvoert in Amsterdam en wijde omgeving.

Je overlegt met opdrachtgevers, leveranciers en inkopers. Je overlegt over de invulling van het luchtmeetnet en de daar bijbehorende meetapparatuur. Je houdt daarnaast zicht op (nieuwe) ontwikkelingen in het vakgebied en signaleert knelpunten. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de meetresultaten en ontwikkelingen, zoals het meten van houtrook. Bij gebreken stel je een plan op voor vervanging van meetapparatuur of een geheel meetstation. Je beoordeelt meetgegevens en rapporteert de meetresultaten aan de opdrachtgevers.

Tevens beoordeel je meetrapportages van collega’s. Je houdt presentaties en geeft uitleg over het doel en de uitkomsten van de luchtmetingen aan opdrachtgevers, bewonersgroepen, collega’s en (lokale) media. Je hebt een belangrijke rol in het proces van aanschaffen van geavanceerde luchtmeetapparatuur. Je stelt criteria op, vraagt offertes op, schakelt met partijen etc. Je overlegt bijvoorbeeld met inkopers over (Europese) aanbestedingen, je bent op de hoogte van de ontwikkelingen bij leveranciers en stemt af met andere luchtmeetnetten.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je overlegt met je directe collega’s van het team Luchtkwaliteit en die van het team Milieu & Gezondheid over investeringen en nieuwe projecten.
 • Je informeert opdrachtgevers over ontwikkelingen in het luchtmeetnet.
 • Je stelt een plan op voor de vervanging van een meetstation.
 • Je adviseert opdrachtgevers over de vervanging van meetapparatuur.
 • Je bekijkt de inhoud van het rapport zorgvuldig en nauwkeurig. Je let op eventuele fouten, of verbeterpunten en beoordeelt deze op een objectieve manier.
 • Je stelt een heldere rapportage op over meetresultaten en bespreekt dit met collega’s en met de opdrachtgever.
 • Je geeft op locatie uitleg over de metingen aan geïnteresseerde collega’s, bewoners en opdrachtgevers.
 • Je overlegt met een inkoper over de uitwerking van een inkoopdossier.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De GGD Amsterdam

De GGD, onderdeel van de Gemeente Amsterdam, is de grootste en oudste Gemeentelijke Gezondheidsdienst van Nederland, en verricht een breed scala aan werkzaamheden op het terrein van de volksgezondheid. Er zijn ruim 1500 medewerkers werkzaam. GGD Amsterdam bestaat uit de volgende afdelingen: Maatschappelijke en Geestelijke Gezondheidszorg; Infectieziekten en Toezicht; Leefomgeving; Jeugdgezondheidszorg; Gezond Leven; Veilig Thuis; Forensische Geneeskunde en Medische Advisering; Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht en Geneeskundige Hulpverlening-Organisatie in de Regio. De GGD is een lerende organisatie en stimuleert persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Om maatschappelijke resultaten te kunnen realiseren is het van belang dat de GGD Amsterdam in het veld van de publieke gezondheidszorg in de regio en landelijk de stevige positionering nog verder uitbouwt. En natuurlijk doet de GGD dit niet alleen. De medewerkers maken altijd verbinding: met inwoners, professionals en organisaties, want samen weet en bereik je meer.

Afdeling leefomgeving

Het team Luchtkwaliteit valt onder de afdeling Leefomgeving. De afdeling Leefomgeving heeft nog twee teams: dat zijn Dierplaagbeheersing en Milieu & Gezondheid. Je zult veel samenwerken met collega’s van Milieu en Gezondheid. De meetgegevens die de afdeling Luchtkwaliteit verzamelt, vormen belangrijke input voor de collega’s van Milieu en Gezondheid. Er wordt nauw samengewerkt tussen de beide afdelingen.

Team luchtkwaliteit

Jij maakt onderdeel uit van het team Luchtkwaliteit. Dit team houdt zich vooral bezig met het vaststellen van de luchtkwaliteit in Amsterdam, het havengebied van Amsterdam, verschillende omliggende gemeenten, in de IJmond, de Haarlemmermeer, Zaanstad, Flevoland, Groningen en Curaçao. Het team bestaat uit 8 technisch specialisten. We hebben een open cultuur, waarin we samenwerken, elkaar helpen, leren en een informele werksfeer, we houden onderling goed contact. Het team verzorgt nagenoeg al het onderhoud zelf. Voor het uitvoeren van dit onderhoud is er eveneens een vacature uitgezet.

Voor het meten van de luchtkwaliteit wordt gebruik gemaakt van automatisch werkende meetapparatuur waarmee de concentraties van verschillende vormen van luchtverontreiniging 24/7 wordt vastgesteld op circa 27 verschillende stationaire meetlocaties. Deze zijn terug te vinden op de nationale website www.luchtmeetnet.nl. Kwaliteit vinden wij, en onze opdrachtgevers, erg belangrijk. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder een volgens ISO 17025 geaccrediteerd kwaliteitssysteem.

Dit breng je mee

Voor deze functie senior projectleider Luchtkwaliteit beschik je over:

 • Hbo-werk- en -denkniveau (bij voorkeur een (milieu)technisch opleiding/beroep).
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het maken en/of beoordelen van rapportages over (milieu)metingen.
 • Minimaal 2 jaar ervaring met projectmatig werken projecten.
 • Aantoonbare adviesvaardigheden.

Aan competenties breng je mee:

 • Analytisch vermogen: Kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uitsplitsen en logische verbanden leggen tussen de verschillende deelaspecten.
 • Omgevingsbewustzijn: Laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Overtuigingskracht: Oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig.
 • Relatiebeheer: Bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.

Dit bieden we jou

Als senior projectleider Luchtkwaliteit kom je ons 32-36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris van € 4.211,- tot € 5.997,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Flexibele indeling van de werkweek, waarbij de stelregel tijd voor tijd geldt.
 • Een mobiele telefoon en/of laptop en een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA) op www.amsterdam.nl/pga.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 8 april 2024 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure start na de sluitingsdatum en bestaat uit een cv/brief selectie en twee gespreksrondes. In deze rondes zul je onder andere spreken met de (senior) projectleiders en de teamleider Luchtkwaliteit.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden plaats, in de week van 15 t/m 19 april en in de week van 22 t/m 26 april, op onze kantoorlocatie aan de Nieuwe Achtergracht 100 te Amsterdam.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vragen over deze vacature?

Voor vragen kun je Saskia van der Zee of Imke van Moorselaar benaderen, beiden werkzaam bij team Milieu en Gezondheid, via svdzee@ggd.amsterdam.nl en 06 4805 8492 of via ivmoorselaar@ggd.amsterdam.nl en 06 5379 1666.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

GGD Amsterdam,

Senior projectleider Luchtkwaliteit

GGD Amsterdam,
Amsterdam
Reageren voor 08-04-2024
Geplaatst op 09-04-2024

Aanbevolen vacatures.

Senior Adviseur Duurzame Energie
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ·
Utrecht, Zwolle, Den Haag, Assen, Roermond
Reageer voor
Openbaar bestuur
Advies

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Onderzoeker Bodem in de Landbouw
Louis Bolk Instituut ·
Bunnik
Reageer voor 2024-04-30
Onderwijs/wetenschap

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Junior onderzoeker bodem
Louis Bolk Instituut ·
Bunnik
Reageer voor 2024-04-30
Onderwijs/wetenschap

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!