Blog

Keep up to date with the latest news

Actie is reactie

De krachtigste voorspeller of je gelukkig en succesvol bent in je werk of privéleven is dat jouw waarden tot uiting komen in wat je doet.

Als jouw waarden werkelijk iets betekenen zullen ze jouw gedrag bepalen: walk the talk.
De krachtigste voorspeller of je gelukkig en succesvol bent in je werk of privéleven is dat jouw waarden tot uiting komen in wat je doet. Wat zijn de onderwerpen waardoor je telkens weer geraakt wordt, waarvoor je in actie komt? Waten wat je beweegt kan je helpen je pad uit te stippelen. Stel je eens voor dat op je laatste receptie men iets vertelt over jou als hoofdpersoon. Hoe wil je dan dat jouw nabestaanden over jou praten? Wat laat je achter? Inspiratie, liefde, zorgvuldigheid, attent, oprechtheid, aandachtig?
Als je nu, terwijl je dit overdenkt, jouw gevoelens onder de loep neemt, wat is dan je belangrijkste waarde?
En leef je volgens die waarde? Heb je gedrag dat overeenkomt met die waarde? Of is er gedrag dat juist niet overeenkomt met die waarde?

Misschien is het nu een idee om acties te bedenken om die gedragingen af te leren. Als je bijvoorbeeld ’s ochtends wakker wordt is het een goed idee om een plan te bedenken waar ook, misschien wel juist, deze acties tot hun recht komen. Dat is hét moment om in te breken in de routine van alle dag.
Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *