Blog

Keep up to date with the latest news

Dashboard helpt om CO2 uitstoot zakenreizen te beperken

pwc dashboard

Grote dienstverleners kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het beperken van de CO2 uitstoot door efficiënter met zakenreizen om te gaan. Elke bespaarde kilometer levert bespaart ook CO2-emissies. Daarom ontwikkelde PwC een dashboard dat de CO2 besparing van alternatieve vervoerskeuzes direct in beeld brengt.

PwC heeft een CO2-dashboard gelanceerd om, ook als we straks weer moeten reizen, duurzaam reisgedrag onder haar 5500 medewerkers te stimuleren. Het nieuwe platform helpt om de CO2-voetafdruk van haar dienstverlening te monitoren. Daarmee zet PwC de volgende stap in haar duurzaamheidsambitie om voor 2030 ‘net-zero’ te zijn. De “Environmental Footprint Insights-tool” stelt management en medewerkers van PwC Nederland in staat om naast de kostenefficiëntie van mobiliteitskeuzes, ook verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van haar reisgedrag op het milieu.

Hindernissen wegnemen

Uit onderzoek onder eigen PwC-medewerkers blijkt dat vaak verschillende hindernissen worden ervaren als het gaat om het veranderen van reisgedrag, bijvoorbeeld gebrek aan inzicht (‘ik weet niet hoe hoog mijn CO2-voetafdruk is’) en perceptie van tijdverlies (‘de trein kost te veel tijd’). De Environmental Footprint Insights-tool is ontwikkeld om medewerkers te inspireren milieubewuster te reizen.

Zo kan de CO2 voetafdruk van een traditionele manier van reizen direct worden vergeleken met verschillende alternatieven, zoals een treinreis in plaats van het vliegtuig nemen. Ook kan berekend en zichtbaar gemaakt worden worden hoe de groepsgrootte bij een zakenreis van invloed is. Dat maakt afwegen en het stellen van prioriteiten eenvoudiger en inzichtelijk.

Renate de Lange-Snijders, lid van de raad van bestuur van PwC Nederland: “Het afgelopen jaar heeft iedere thuiswerker een nieuwe manier van werken ervaren en is de manier waarop we aankijken tegen zakelijk reizen, al dan niet blijvend, veranderd. Eén van de positieve gevolgen hiervan is de vermindering van onze gezamenlijke CO2 uitstoot veroorzaakt door zakelijke reisbewegingen. Laten we die ontwikkeling, ook als we straks weer vaker naar kantoor en naar onze klanten reizen, met elkaar blijven vasthouden. En het CO2-dashboard gaat ons daarbij helpen.”

Naast dat PwC de “Environmental Footprint Insights-tool” zelf gaat gebruiken, wordt dit CO2-dashboard ook bij klanten geïmplementeerd.

Lees meer over:

Meer artikelen uit de categorie: Nieuws

Bijna iedereen voelt de crisis, ook wij bij Duurzaamnieuws. Een groot deel van onze inkomsten is weggevallen en we vallen buiten de steunmaatregelen. Toch gaan we door, want als dit voorbij is wordt een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. Kun jij ons meehelpen om er doorheen te komen? Word dan lid, of help ons met een donatie. Dat kan hier.

Alvast bedankt – en blijf gezond!
Team Duurzaamnieuws

Bron: Duurzaam Nieuws