Blog

Keep up to date with the latest news

Dromen serieus nemen

Zit je wel eens te dromen?

En ben je dan op een plek waar je het leven helemaal naar jouw hand kan zetten? Waar niets moet, het lekker weer is, je geld zat en alle tijd voor je hobby hebt. Of droom je wel eens van een baan die een op een bij je past? Waarschijnlijk hebben die dromen kenmerken die totaal niet passen bij jouw huidige situatie en lijken de kansen om dat waar te maken nihil. Toch is het heerlijk om zo weg te dromen en doe je dat vaker. Dan is er meer aan de hand want er zit veel interessante informatie verstopt in dat gemijmer. En als je die informatie blijft negeren heeft dat weer een terugslag op jouw leven van alle dag.
Zie het maar zo dat als er op de deur geklopt wordt en er niet wordt opengedaan er steeds harder op die deur geklopt wordt waardoor dit de overhand krijgt.

Neem je dagdroom dus serieus.

Om wat concreter (en duurzamer) te worden: stel dat je droomt dat je een toespraak houdt en er een menigte staat die jou toejuicht. Wat zit er dan achter waardoor je dit droomt? Misschien heb je een bepaald idee en vind je eigenlijk dat de wereld daar heel veel aan zou hebben. Wat heb je tot op dat moment gedaan met dat idee?

Of misschien ben je verlegen en zou je graag wat aan die eigenschap willen doen. Heb je dan al eens onderzocht wat de mogelijkheden zijn om dat te veranderen?

Of stel dat je droom dat je een baan hebt die ver staat van je huidige situatie. Welk aspect van die baan maakt dat je daar van droomt? En hoe verhoudt dit zich tot je huidige situatie? Welke stap zou je om te beginnen kunnen zetten om in de buurt te komen van die situatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *