Blog

Keep up to date with the latest news
Duurzame arbeidsorganisatie VluchtelingenWerk Nederland

Duurzame arbeidsorganisatie – VluchtelingenWerk Nederland

Duurzame arbeidsorganisatie – VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Circa 13.000 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk vluchtelingen persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij hen in het proces van integratie in Nederland.

Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de beroepskrachten en vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Wij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid. Dat is goed voor vluchtelingen en goed voor de Nederlandse samenleving. Wij zijn ondernemende idealisten die nuchter blijven.

Wij willen een duurzame arbeidsorganisatie zijn en bieden een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief. Nieuwe medewerkers krijgen een inwerkprogramma en persoonlijke begeleiding. Wij bieden mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen. Er zijn volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. VluchtelingenWerk kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.