Visie en Missie Duurzaamheid

Waarom Duurzame Vacaturebank

In 2007 is de Duurzame Vacaturebank opgericht.
Wij probeerden al voor die tijd zo duurzaam mogelijk te leven door onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Al doende ontmoetten wij mensen die dat ook nadrukkelijk in hun werk wilden doen.
Na gesprekken met werkgevers en werkzoekenden ontstond al snel het idee van een duurzame vacaturebank.
Gedurende een paar jaar wilden wij ook waarde toevoegen aan het proces van solliciteren door recruitment er bij te doen. Uiteraard niet op basis van het  niet duurzame principe van ‘no cure, no pay’ maar gewoon heel simpel volgens het principe van: ik werk voor u om de geschikte kandidaat te vinden en wil daar graag voor betaald worden.
In de praktijk bleek dat als bedrijven en kandidaten elkaar vinden op basis van een gedeelde missie, recruitment nauwelijks nodig is. Ze kwamen er zonder ons ook wel uit.
Daarom brengt Duurzame Vacaturebank sinds 2007 bedrijven en kandidaten met elkaar in contact zonder dat wij ook maar enige inmenging hebben in dat proces.
Kandidaten kunnen zich wel inschrijven in onze database. Als werkgevers een zoekopdracht hebben voeren wij die uit zonder enige vergoeding. Het is per slot van rekening maar een paar minuten werk.

Wat

Een site waar organisaties vacatures kunnen publiceren met als doel gemotiveerde medewerkers te vinden.

Hoe

Een organisatie logt in en plaatst een vacature of stuurt een mail met een vacaturetekst. De vacature wordt geplaatst en de opdrachtgever ontvangt een bevestiging. Na eventuele aanpassingen en een akkoord wordt een factuur voor het bedrag van €125,00 excl. BTW verstuurd. Het jaarlijkse (unieke) bezoekersaantal van 1.5 miljoen zorgt er voor dat er direct door gemotiveerde en goed gekwalificeerde mensen gereageerd wordt. Deze sollicitaties gaan zonder tussenkomst van de Duurzame Vacaturebank direct naar de organisatie. Ook wordt de vacature verstuurd via Twitter waardoor de vacature via tweets en retweets nog eens bij duizenden mensen onder de aandacht komt. Daarnaast wordt de vacature ook gepubliceerd op www.duurzaamnieuws.nl waardoor het bereik enorm toeneemt.