Over Duurzame Vacatures

Duurzaamheid als gevolg van duurzame ontwikkeling: aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

Zo rond 2005 kwam het streven naar duurzaamheid in een stroomversnelling en werden er allerlei workshops en evenementen georganiseerd.

Daar kwam Caroline Ligtenberg in aanraking met allerlei duurzame organisaties die aangaven dat ze moeite hadden mensen te vinden met de dezelfde visie en missie. Caroline deed werving en selectie, zij ging op zoek naar een manier om die doelgroep te bereiken.

Zodoende werd de Duurzame Vacaturebank opgericht.

Dat de Duurzame Vacaturebank al sinds 2007 met succes duurzame vacatures publiceert zegt op zich al heel wat over duurzaamheid in onze samenleving.

Hoe mooi is het dan dat het steeds vaker voorkomt dat organisaties zich én richten op hun duurzame product of dienst én op het verduurzamen van de bedrijfscultuur.

Een open en transparante sfeer op de werkvloer, opleidingen op maat en aan duurzaamheid gerelateerde arbeidsvoorwaarden. Men werkt steeds vaker bewust vanuit een gezamenlijke missie, stimuleert samenwerking tussen afdelingen en probeert het verschil tussen het hoogste en laagste salaris beperkt te houden.

Ook de werving en selectie wordt duurzamer: collega’s rondom de vacature hebben steeds vaker een substantieel aandeel in het bepalen óf er sprake is van onderbezetting.

  • Ze mogen meedenken over de rekensom of het verantwoord is om iemand aan te nemen en hoe dat contractueel verantwoord kan gebeuren.
  • Ze mogen ook ideeën aandragen wat de benodigde competenties én de tekst van de vacature zou kunnen zijn.
  • Ik hoor ook dat steeds vaker dat in het tweede sollicitatie gesprek een toekomstige collega aan mag schuiven.
  • Er is meer aandacht voor een goed inwerkplan.