Blog

Keep up to date with the latest news

Laat kinderen leven en teken voor schoon drinkwater

petitie schoon drinkwater tekenen

Als het klimaat verandert betekent dat voor veel mensen een directe bedreiging. Voor ons zijn het vaak nog woorden. In Oost-Afrika wordt door extreme droogte nu het bestaan van miljoenen mensen bedreigd en sterven er duizenden kinderen als gevolg van vervuild water. Daarom kun je nu een petitie schoon drinkwater tekenen.

In de laatste anderhalf jaar veranderde het leven in de Hoorn van Afrika dramatisch. Maar liefst drie regenseizoenen lang regende het veel minder dan normaal. Zo ontstond de ergste droogte in veertig jaar.  Volgens het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties werd lokaal tot maar liefst 70% minder voedsel geproduceerd dan normaal. Steppes in het gebied werden steeds kaler en inmiddels kunnen dieren er zo goed als geen gras meer vinden.

Vraag Offerte aan

Nu sterven er ook nog elk jaar duizenden kinderen aan de gevolgen van het drinken van vervuild water. Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor schoon drinkwater in Afrika. Afrikaanse landen veroorzaken samen amper 4% van de wereldwijde uitstoot van CO2, maar incasseren wel zo’n 80% van de impact van klimaatverandering.

Alsof de extreme droogte nog niet genoeg is, worden bewoners van het gebied ook geconfronteerd met veel andere problemen. Veel gewassen werden de afgelopen jaren verwoest door sprinkhanenplagen, in delen van Somalië en Ethiopië zorgen conflicten voor chaos, de energieprijzen zijn extreem hoog en er is enorme inflatie. Door die optelsom is het weinige voedsel in het gebied nauwelijks te betalen.

Laat Nederland haar invloed gebruiken

Nederland is een van de rijkste landen van de planeet en heeft invloed. En jij hebt invloed op de regering.
De Nederlandse regering moet veel meer doen om klimaatverandering tegen te gaan, om zo de armsten van de wereld tegen die gevolgen beschermen.

Roep de Nederlandse regering daarom op om meer aandacht te geven aan schoon drinkwater voor iedereen in Afrika. Zet haar aan om nu in actie te komen tegen klimaatverandering.

Petitie schoon drinkwater tekenen

Bron: Duurzaam Nieuws