Blog

Keep up to date with the latest news

Nieuwe protestacties van XR, Occupy, mars tegen kernenergie

occupy

Vorige week zagen we 150.000 mensen feestend protesteren tegen de beperkingen van evenementen, alsof feesten de belangrijkste reden van hun bestaan is. Voor de komende tijd zijn er ook weer meer zinvolle protesten aangekondigd om planeet Titanic drijvend te houden.

Zo laat Occupy weer van zich horen, in een nieuw jasje en georganiseerd door abillionpeople.org. Dit stellen ze in de aankondiging van hun staking op 17 september:

Tien jaar na Occupy Wall Street is één ding pijnlijk duidelijk geworden: de mensen die verantwoordelijk zijn voor ons wereldwijde systeem hebben het de grond in geboord.

Ecosystemen crashen, financiële markten wankelen, klimaatoorlogen breken uit. Plotseling bevindt de mensheid zich in een code-rode noodsituatie en onze wereldleiders hebben geen idee hoe we eruit kunnen komen.

Het is tijd voor een nieuwe wereldwijde opstand – OWS 2.0.

Maar deze zal een beetje anders zijn. In plaats van op straat te marcheren en parken te bezetten, roepen we op tot een wereldwijde algemene staking – een dag van woede tegen wereldleiders.

Op 17 september…. stopt alles gewoon.

Kinderen gaan niet naar school. Ouders gaan niet naar hun werk. We rijden niet in onze auto’s. We gaan niet winkelen.

Extinction Rebellion bezet Den Haag

XR kondigt aan dat het van 11 tot 18 oktober het politieke centrum van Den Haag plat wil leggen. Daarover zijn nog geen details bekend, volg de informatie op de website.

Fietsprotest tegen kernenergie

WISE fietst van 24 tot 26 september van Middelburg naar Den Bosch tegen kernenergie. Ze willen we laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales, voor het te laat is. “Wij willen alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen”, schrijft de organisatie in de aankondiging. Tijdens de tocht vinden er verschillende acties plaats:

Vrijdag 24-09 

  • 10:00 uur: Abdijplein, Middelburg: Na enkele korte speeches wordt er een manifest aan geboden, aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat (CDA).
  • 12:30 uur: Kerncentrale Borssele. Hier lunchen we voor de ingang van de kerncentrale. Meld je aan en je krijgt een gratis lunch.

Zaterdag 25-09

  • 12:30 uur: Lunchprotest op de Markt, Roosendaal. Hier maken we met alle fietsers en demonstranten een groepsfoto. Je herkent ons aan de gele vlaggen. Meld je aan voor de gratis lunch.

Zondag 26-09

  • 12:00 uur: Lunchprotest bij de Amercentrale, op het kruispunt bij de ingang van de centrale. Hier krijgen we een lunchlezing over de energietransitie van Marco van der Wel, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Noord-Brabant. Meld je aan en je krijgt een gratis lunch.
  • 16:30 uur: Slotmanifestatie Grote Markt, Den Bosch. Met verschillende sprekers en muziek van Harry Loco sluiten we hier het protest af.

Meer info & aanmelden

Bron: Duurzaam Nieuws