Blog

Keep up to date with the latest news

Persoonlijk profiel maken

Wat is een optimaal persoonlijk profiel?

Een belangrijke tip bij solliciteren is om zoveel mogelijk informatie over de organisatie waar je solliciteert te verzamelen. Het doel daarbij moet zijn een beeld te vormen dat je kunt gebruiken om jouw profiel af te stemmen op het bedrijf waar je gaat solliciteren.
Daarbij gaat het erom dat je jouw eigenschappen die overeenstemmen met datgene wat gevraagd wordt in de vacature op laat vallen omdat de recruiter daardoor geprikkeld wordt.
Dat vereist ook een andere manier van zoeken die je moet gaan hanteren. Als je namelijk simpelweg de website van de organisatie bezoekt, kan ook op LinkedIn of Facebook zijn, zul je niet altijd vinden wat je zoekt. Soms is de informatie die daar aangeboden wordt niet specifiek genoeg want je bent het meeste gebaat bij duidelijke karakteristieken zoals: nuchter, creatief, makkelijk benaderbaar, flexibel, doelgericht, pragmatisch, analytisch, commercieel, klantgericht, kwaliteitsbewust etc. Soms wordt dit duidelijk vermeld in het stukje ‘Over XXX’ maar soms staat dit in de blogs van medewerkers. Als dat ook niet voldoende houvast biedt is het interessant om meerdere vacatures van die organisatie te raadplegen.
Als sollicitatietrainer hoor ik vaak dat als de recruiter een mismatch constateert hij daar wat extra aandacht aan zal wijden met als resultaat lastige vragen.
Mijn remedie is dan altijd er voor te zorgen dat de passende eigenschappen meer gewicht krijgen. Recruiters zoeken uiteraard naar de beste match of een match die daarbij in de buurt komt dus passende eigenschappen versterken positieve overwegingen.
Tenslotte: houdt voor ogen dat optimalisatie van een profiel nooit stopt. Als je na enige tijd weer eens je eigen profiel kritisch bekijkt zul je zien dat er altijd wel iets voor verbetering in aanmerking komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *