Blog

Keep up to date with the latest news

Eerlijk zijn in je CV

Wat je zegt in je CV doet er uiteraard toe.
Daarom zou je eerlijk, accuraat moeten zijn en niet overdrijven over vaardigheden en ervaring.
Redenen daarvoor zijn:

  • Als je niet eerlijk bent en toch aangenomen wordt, zul je vroeg of laat tegen de lamp lopen en dat zal vervelende consequenties, mogelijk zelfs ontslag, tot gevolg hebben;
  • Tegenwoordig wordt er meer en intensiever gecontroleerd of CV’s kloppen.

Let op de feiten

Ik heb zowel als manager en recruiter kandidaten geïnterviewd die, toen ik simpelweg het CV naliep, gingen twijfelen terwijl ze antwoordden op mijn vragen.
Uiteraard had ik van te voren al wat onderzoek gedaan dus wist ik waar ik extra aandacht aan moest schenken.
Ook als kwantificeerbare feiten die ik niet van  te voren kon controleren niet nauwkeurig vermeld waren, viel het op als de kandidaat niet zeker zijn zaken was.

Blinde vlek

Het heeft mij als interviewer altijd verbaasd dat sommige kandidaten zich van te voren niet realiseerden dat ik daar zat om te controleren en dat ik daar veel ervaring in had.
Dat terwijl zij daar zaten met een propositie die hen bij voorbaat al onzeker maakte.
Een sollicitatiegesprek is al lastig genoeg zou je denken.

Tips om je zo sterk mogelijk het sollicitatiegesprek in te laten gaan

Kwantificeer waar mogelijk en doe dat realistisch. Het is immers ook een manier om je te onderscheiden. Je wil toch die baan?

Heb je cijfers genoemd op papier? Zorg dat je ze ijzersterk ook in je hoofd hebt en dat je ze kunt uitleggen.

Maak onderscheid tussen zaken die voor de functie of werkgever relevant zijn en zaken die er wat dat betreft wat minder toe doen. Noem eerstgenoemde zaken prominent in je CV zodanig dat de recruiter ze bij de eerste oogopslag ziet.

Sommige bezigheden of vaardigheden zullen er wat de vacature betreft niet toe doen. Toch zouden ze voor een streepje voor kunnen zorgen vergeleken met andere CV’s. Als je twijfelt of je ze nu wel of niet moet noemen is het verstandig om dit te te toetsen. Selecteer een aantal verstandige mensen uit jouw omgeving waarvan je weet dat ze je niet naar de mond zullen praten. Laat ze de vacature lezen, vervolgens jouw CV en vraag ze naar hun eerste associatie.