Ervaringen van werkgevers

De ervaringen van werkgevers met de Duurzame Vacaturebank zijn goed. Soms heel goed, soms kan het beter. Dankzij onze ervaring kunnen wij goed terugkoppelen waar verbeteringen aangebracht kunnen worden. Dat kan gaan om inhoud, lay-out en/of zoekmachine optimalisatie. Wij publiceren alle vacatures ook via ons Twitteraccount: @CSRCareer en de website van Duurzaam Nieuws.

Tegenwoordig is Google nadrukkelijker actief op de markt van werving. Met name via ‘Google jobs’. Als men googled op een vacature presenteert Google een kader waarin alleen maar banen staan die aan strikte kwaliteitscriteria voldoen. Dus niet verlopen, niet vooral bedoeld om kandidaten in een database te krijgen, niet bedoeld om e-mail adressen te oogsten en er niet op gericht om wat voor reclame uiting dan ook onder de aandacht van de internet bezoeker te krijgen.

De algoritmes achter die functionaliteit zijn niet expliciet gepubliceerd door Google. Men wil voorkomen dat sites kunstjes uit gaan halen om hun vacatures hoog in de zoekresultaten te laten belanden.

Omdat de Duurzame Vacaturebank al sinds 2007 dezelfde kwaliteitscriteria hanteert lukt het vrijwel altijd om een vacature in het kader van Google Jobs afgebeeld te krijgen. Dit verhoogt de kans voor een werkgever om goede reacties te krijgen op hun vacature en dat is natuurlijk precies de waardetoevoeging die wij als Duurzame Vacaturebank willen bieden. Dat lukt niet altijd omdat sommige vacaturebanken er veel geld in investeren om hoog te eindigen in Google. Omdat Google vooral winstgedreven is hebben wij het nakijken. Gelukkig hoeven wij het niet in de eerste plaats van Google te hebben omdat veel bezoekers onze site ook direct bezoeken.

Ziehier onder een aantal voorbeelden van zoekresultaten nadat er in Google zoeken getypt was ‘Vacature adviseur onderwijs’ of ‘Vacature Senior Java Developer’


Trefpunt Groen Eindhoven

Hoi Len,

Dank je wel. Inmiddels hebben we genoeg sollicitaties binnengekregen waarmee de vacature van jullie website af mag.

Groeten,
Olga


TAPP Coalitie

Beste Len,
Ik heb het nog even met bestuursleden gehad over de optie van partnerschap (met jullie logo op onze website), maar dat hebben we maar even laten lopen zoals je gemerkt had, hopelijk heb je daar begrip voor. Wel veel dank voor jullie steun en het meedenken!
We hebben 5 goede kandidaten dus het is nog moeilijk kiezen wie aan te nemen!

Vr groet

Jeroom Remmers


Wocozon B.V.

Beste Len,

onze vacature tekst mag worden verwijderd dan wel vervalt deze automatisch binnenkort maar aangezien we nog regelmatig sollicitaties binnen krijgen terwijl we inmiddels zijn voorzien, zou het prettig zijn als deze eraf wordt gehaald met dank!

Met hartelijke groet,

Annette Stolze

Personal Assistant/ Operational Manager


Duurzaam Nieuws

Hi Len,

afgelopen jaar werden de vacatures zo’n 4500 keer op Duurzaam Nieuws bezocht en klikten er 1800 bezoekers door naar de Duurzame vacaturebank.

Met vriendelijke groeten,
Peter van Vliet
stichting iNSnet | Postbus 103, 9750 AC Haren Tel: 085-4010247


SCOPEinsight

Hallo Len,

Het is ongelooflijk, maar ik heb wéér een vacatures die ik graag bij jullie op de site zou willen zetten voor SCOPEinsight 🙂
Het bestand is bijgevoegd. Alvast bedankt!

Groetjes,
Tessa

Tessa van der Meiden
Office Manager


PRé Consultants bv

Hallo Len,

We hebben inmiddels een behoorlijk aantal sollicitaties ontvangen, en er zitten zeker een paar goede tussen
Wat ons betreft mag de vacature weer off-line.

Dank je wel.
Met vriendelijke groet,
Margreet Riedstra
HR Advisor


YouBeDo

Hoi Len,YouBeDo
Hartelijk dank voor je bericht! Wat ontzettend fijn dat je ze online hebt gezet, heel erg bedankt! De vacatures zien er goed uit. Ik heb ook al een aantal reacties ontvangen.
Met vriendelijke YouBeDo groet,
Melle Notermans


True Price

Geachte heer of mevrouw,
Enige tijd geleden hebben wij een vacature geplaatst via uw vacaturebank en tot dusverre lukt het goed om interessante kandidaten aan te trekken (we hebben het sollicitatietraject nog niet afgesloten). Graag informeer ik bij u naar de mogelijkheden voor het plaatsen van internships via de duurzamevacaturebank.nl.


Triodos Bank

Hoi Len,
We hebben er inmiddels 101, haal de vacature maar van de website. We laten het tot vrijdag nog op onze website staan maar we hebben echt voldoende reacties. Dat is echt hard gegaan!”


IDH Sustainabel Trade Initiative

Beste Len,
Zou je de vacature ‘Senior Manager Learning and Innovation’ van de website willen afhalen? Ik heb genoeg reacties.
Dankje en tot ziens,
Annemarie

Hoi Len,
Deze vacature ‘Operations assistant’ is inmiddels vervuld. Wil je de vacature van de website verwijderen?
Bedankt,
Annemarie”


De Groene Zaak – Spaces Den Haag / Rode Olifant

Dag Len,
Zou je onze vacature voor office manager er weer af willen halen? We hebben al een dermate overweldigend aantal reacties gehad, dat we vermoeden dat er al een juiste kandidaat tussen zit. Bedankt!
Met vriendelijke groet,
Dianne de Fijter


YUMEKO Eco Bed- en Badgoed

Beste Len,
We hebben onlangs een vacature bij jullie uitgezet. Zou je deze offline willen halen? We hebben inmiddels aardig wat reacties binnen en zijn begonnen aan een voorselectie! We verwachten dat er een nieuwe collega tussenzit, mocht dit niet het geval zijn laat ik het je weten zodat de vacature weer onder de aandacht gebracht kan worden.
Bedankt voor je platform, het heeft ons goed geholpen!
Groetjes Jade


Access to Nutrition Foundation

Beste Duurzame vacaturebank,
Na dat wij voldoende response hebben gekregen, heb ik onze vacature ‘deactivated’.
Dank vast.
Groet,
Marije Boomsma


PRé Consultants bv

Hallo Len,
Inmiddels hebben we best wel veel reacties ontvangen op onze vacature, waarvan ook een aantal heel goede kandidaten.
Sollicitaties komen nog steeds binnen. Het lijkt me goed om de vacature nu van de website te halen.
Zou je dat willen doen?
Hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Margreet Riedstra