Gemeente Zwijndrecht,

Vacature Adviseur Duurzaamheid


Advies Fulltime

Omschrijving van deze functie:

We zoeken een adviseur duurzaamheid met een specifieke focus op de warmtetransitie die ons gaat helpen onze ambities voor een duurzaam Zwijndrecht te realiseren. Jij krijgt energie van nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Is duurzaamheid jouw drijfveer, dan ben jij bij ons op de juiste plek!

De gemeente Zwijndrecht is voor de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op zoek naar een

Adviseur Duurzaamheid

Specifiek warmtetransitie
36 uur per week | €3.167,- tot €5.009,-

Waar kom je te werken?

Je thuisbasis is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De werkzaamheden van de afdeling RO beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. We zijn zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan. Veel van onze taken verlangen niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid. Jij komt te werken in het Beleid en Accounts. Binnen dit team werken zo'n twintig collega's op het gebied van duurzaamheid, economie, wonen, mobiliteit en stedenbouw. Binnen het vakgebied duurzaamheid werken collega's met diverse expertises en daarnaast investeert de gemeente Zwijndrecht in nieuwe functies. Op het gebied van warmte is er een collega die jij als sparringpartner kunt gebruiken.

Wie zijn wij?

Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

Wat ga je doen?

Als adviseur duurzaamheid (warmtetransitie) lever jij een belangrijke bijdrage aan onze warmteoplossingen.

Jij gaat aan de slag met de uitvoering van de transitievisie warmte voor Zwijndrecht en de bijsturing van ons beleid hierop. Daarmee ben jij de spil tussen beleid en uitvoering. En dat is nog niet alles, want als adviseur duurzaamheid ben jij:

 • Betrokken bij warmteprojecten, de ontwikkeling van een warmtenet en de zoektocht naar locaties voor tijdelijke en permanente warmtebronnen. Jij bent aanspreekpunt voor onze samenwerkingspartners en inwoners op dit gebied en maakt hierover afspraken.
 • Het aanspreekpunt voor beleidsmatige vragen op het gebied van warmte en de energietransitie. In die hoedanigheid sluit jij ook aan bij gebiedsontwikkelingen en projecten in de buitenruimte om hierover te adviseren. Daarnaast neem je deel aan het lokale- en regionale overleg warmte en aan bestuurlijke overleggen
 • Onderdeel van het kernteam energie binnen de organisatie. Dat kernteam bestaat uit een aantal collega's die zich bezighouden met de activiteiten die vanuit ons programma duurzaamheid op het gebied van energie zijn benoemd. Dit jaar wordt een nieuw programma duurzaamheid opgesteld, waarbij jij meedenkt over nieuwe activiteiten.

Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste adviseur. Wat belangrijk is, is dat je politiek-bestuurlijk sensitief bent en zowel communicatief- als organisatorisch sterk. Werken doe je gestructureerd, waarbij je altijd voor het beste resultaat gaat.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal een hbo-diploma;
 • Passie voor duurzaamheid en de energietransitie;
 • Ervaring met project- en procesmatig werken.

Herken jij jezelf in de profielschets, maar beschik je (nog) niet over de gevraagde ervaring? Heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen binnen deze functie? Wij spreken je graag en nodigen je uit om te solliciteren!

Wat bieden we jou?

Veel vrijheid en begeleiding om jou deze functie succesvol te gaan laten vervullen. Bij ons kun je werken aan jouw energiekennis, professionele- en persoonlijke groei. Daarnaast krijg je bij ons:

 • Een afwisselende functie en een uitdagende functie voor 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.167,00 en € 5.009,00 (schaal 9 of 10, cao gemeenten op basis van 36 uur). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een regeling flexibel werken waarmee we samen zorgen dat je zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kan werken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 100% vergoeding bij reizen met het OV, extra verlofdagen, pensioenregeling bij het ABP, tegemoetkoming in de zorgverzekering en een generatiepactregeling.
 • Je beschikt over een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.

Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen. 

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk via de sollicitatiebutton. Wil je nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Manon Trompetter, onze teamleider, via telefoon of Whatsapp op telefoonnummer 06-20812915

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Adviseur, Advies, Duurzaamheid, Energietransitie, Projectmanagement, Procesmanagement, Warmtetransitie, Milieu, RO, Ruimtelijke Ontwikkeling, HBO, Gemeente Zwijndrecht, Overheid, Drechtsteden

Gemeente Zwijndrecht,

Adviseur Duurzaamheid


Gemeente Zwijndrecht,
Zwijndrecht
Reageren voor 04-06-2023
Geplaatst op 05-06-2023
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

De Partij voor de Dieren zoekt een gedreven leidinggevende ondersteuning/HR (M/V/X) – 24 uur per week
Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren ·
Den Haag
Reageer voor 2024-06-16

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Onderzoeker Biodiversiteit en Duurzame landbouw
Louis Bolk Instituut ·
Bunnik
Reageer voor 2024-06-13
Onderwijs/wetenschap

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Projectmanager energietransitie
Klimaatstichting HIER ·
Utrecht
Reageer voor
Overig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!