Buijtenland van Rhoon,

Vacature Strategisch coördinator gebiedspositionering en omgevingsmanagement (32 uur)

Communicatie Management Fulltime Parttime Tijdelijk

Omschrijving van deze functie:

Ben jij een echte strategische netwerker die houdt van een uitdaging én van natuurinclusieve landbouw? Dan is deze functie iets voor jou!

Nergens in Nederland wordt op zo’n grote schaal geëxperimenteerd met ‘natuurinclusief boeren’ als in het Buijtenland van Rhoon. Hier wordt samen met boeren, natuurorganisaties en recreatieondernemers gewerkt aan de landbouw van de toekomst, een Eldorado voor liefhebbers van nostalgische akkernatuur en eerlijk voedsel. Het Streefbeeld beschrijft hoe het gebied er in 2030 uitziet en welke maatregelen hiervoor nodig zijn.

De gebiedscoöperatie

De gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon staat aan de lat voor het realiseren van het Streefbeeld. De coöperatie, bestaande uit ruim 20 leden en een bestuur, werkt bottom-up samen met veel verschillende partijen aan de ontwikkeling van het gebied. Dat maakt het werken in deze unieke polder heel dynamisch en divers. Het bestuur en de leden worden ondersteund door een stafbureau. De gebiedscoöperatie heeft te maken met veel publieke en private stakeholders, bewoners en lokale ondernemers, wat vraagt om strategisch omgevingsmanagement en participatie. Voor de zichtbaarheid en ontwikkelingen in het Buijtenland van Rhoon is daarnaast stevige gebiedspositionering nodig.

Het stafbureau en de functie

Het stafbureau bestaat op dit moment uit de directeur, algemeen projectleider/ programmasecretaris, gebiedsbeheerder en communicatieadviseur. Als aanvulling voor het stafbureau zoekt de gebiedscoöperatie een stevige coördinator, die het strategisch stakeholdermanagement opzet en coördineert, verstand heeft van participatie op strategisch niveau en verbindend is in de uitvoering daarvan.

Verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor het opzetten en professionaliseren van het strategisch omgevingsmanagement en het aansturen hiervan
 • Verantwoordelijk voor het opzetten van de participatiestrategie en het regisseren en uitvoeren hiervan
 • Namens de gebiedscoöperatie fungeren als eerste aanspreekpunt en het gezicht voor het gebied
 • Verantwoordelijk voor het aansturen van de communicatieadviseur en de gebiedspositionering – programmering, evenementen, educatie, etc.
 • Onderdeel van het vierkoppig coördinatieteam (MT) van het stafbureau, onder leiding van de directeur

Kennis en ervaring:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met strategisch omgevingsmanagement
 • Ervaring met ruimtelijke gebiedsprocessen in het landelijk gebied
 • Goed in het organiseren en het opbouwen van netwerken
 • Je staat stevig in je schoenen om tegengestelde visies en belangen bespreekbaar te maken in de zoektocht naar gezamenlijke oplossingen, en gaat daarbij moeilijke gesprekken niet uit de weg
 • Kennis van het gebied
 • Kennis van gebiedsmarketing en recreatie
 • Kennis van natuur en landbouw of in staat deze snel eigen te maken
 • Een kei in participatie en het omgaan met lokale bewoners, ondernemers en belanghebbenden, kortom een goede en betrouwbare gesprekspartner

Competenties

 • Procesmanagement; aansturen, coördineren, structureren, organiseren en prioriteren
 • Strategisch en analytisch vermogen
 • Verbinder
 • Gedreven en resultaatgericht
 • Flexibel en zelfredzaam
 • Schakelen tussen strategisch denken en praktisch handelen
 • Werken in complexe context: stakeholders, gebiedspartijen en politiek-bestuurlijke context
 • Snel verbanden kunnen leggen en slim kunnen samenwerken

Wat hebben wij te bieden?

Een kantoor middenin de akkernatuur! Als je geluk heb spot je een ijsvogel of een ree. Omdat natuurinclusieve landbouw nog niet op deze schaal bestaat in Nederland, werk je mee aan een uniek project dat als voorbeeld dient voor de rest van het land. Tegelijkertijd werk je in een klein team en zijn de lijntjes kort. Kortom, een inspirerende en uitdagende werkomgeving voor idealisten die van aanpakken houden. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een verlenging van maximaal 2 jaar. Je werktijden zijn variabel, ook in de avonduren zijn er vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast bieden we een bruto maandsalaris tussen €4.500,- en € 6.000,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt.

Voor nadere informatie over het Buijtenland van Rhoon wordt verwezen naar de website: www.buijtenland-van-rhoon.nl. Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Anja Jongejan, directeur/programmamanager van de gebiedscoöperatie via mail: anja@buijtenland-van-rhoon.nl of mobiel 06-12961770.

Reageren op deze vacature kan voor 10 november door je CV en motivatiebrief te mailen naar info@buijtenland-van-rhoon.nl

Buijtenland van Rhoon,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via anja@buijtenland-van-rhoon.nl

Strategisch coördinator gebiedspositionering en omgevingsmanagement (32 uur)

Buijtenland van Rhoon,
Rhoon
Reageren voor 10-11-2023
Geplaatst op 25-11-2023
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Senior HR-adviseur / Business partner (24-28 uur)
Natuur & Milieu ·
Utrecht
Reageer voor 2024-03-23

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Projectleider aardgasvrije buurten
Gemeente Harderwijk ·
Harderwijk
Reageer voor 2024-03-23
Openbaar bestuur

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Community Manager
Klimaatstichting HIER ·
Utrecht
Reageer voor 2024-03-20
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!