Milieu Centraal,

Vacature Social media contentspecialist (met specialiteit design)

Communicatie Overig Fulltime Parttime

Omschrijving van deze functie:

Social media contentspecialist (met specialiteit design)

Voor 32 – 36 uur (0,89 – 1 fte)

Wil jij jouw creativiteit inzetten voor een duurzamere wereld? Wij zoeken een social media contentspecialist met designskills. Of het nou gaat om een inspirerende story of een informatieve visual: jij weet hoe je mensen met tekst en beeld kunt inspireren en bent in staat om dit vorm te geven. Je bedenkt bijvoorbeeld aansprekende content om energiezuinig te leven, duurzaam om te gaan met dierbare spullen, je tuin te vergroenen en vaker de trein in plaats het vliegtuig te nemen voor vakantie. In deze functie ben je onderdeel van het online team, met de focus op sociale media.

Via de social kanalen van Milieu Centraal werk je mee aan het inspireren, informeren en activeren van mensen tot het zetten van een volgende duurzame stap. Je draagt bij aan het bedenken en ontwikkelen van content, design van beeldmateriaal voor social media, het schrijven van copy en community management. Je beheert de contentkalender en stemt met communicatieadviseurs de content af die je gaat maken. Je hebt interesse in social media trends, en kennis van het maken van korte video’s is een pré. Je werkt binnen gegevens kaders zelfstandig. Je werkt organisatie breed op verschillende duurzaamheidsthema’s, zoals energie besparen, duurzame warmte in huis, klimaatverandering en -adaptatie, circulaire leefstijl, duurzaam consumeren, mobiliteit, en milieuvriendelijk tuinieren.

Over jou

Je hebt een opleiding op HBO- of WO-niveau en 1 tot 3 jaar relevante werkervaring. Je hebt een achtergrond in online design (bijvoorbeeld communication & multimediadesign), communicatie of marketing, en goede kennis van en ervaring met social media.

Jij

 • Bent creatief in zowel beeld als tekst.
 • Hebt ervaring met het ontwerpen van content voor verschillende social media kanalen. Je hebt ervaring met Adobe (Photoshop en Illustrator).
 • Schrijft makkelijk voor de doelgroep consumenten.
 • Hebt affiniteit met duurzaamheidsthema’s.
 • Hebt lef en durft buiten de gebaande paden te denken.
 • Volgt social media trends op de voet en weet dit te vertalen naar passende content voor Milieu Centraal.
 • Hebt ervaring met het inschakelen van freelancers of bureaus voor het ontwikkelen van middelen, en het opstellen van een briefing voor hen.

En je bent

 • Collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met verschillende collega’s.
 • Klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen.
 • Flexibel en kan snel schakelen; je vindt het leuk om aan veel verschillende onderwerpen tegelijk te werken.
 • Gewend om projectmatig te werken en zelfstandig je planningen en activiteiten te beheren.

Milieu Centraal

Praktisch over duurzaam. Milieu Centraal is het centrum voor toegepaste kennis over duurzaamheid en is dé praktische gids voor iedere duurzame stap in het dagelijks leven. We zijn met 50 collega’s groot genoeg om iets te betekenen en klein genoeg om onderling betrokken te zijn. Professionaliteit en werkplezier gaan bij ons goed samen.
We zijn een flexibel team en hebben moderne arbeidsvoorwaarden. Voor de salarissen hanteren we een eigen salaristabel. Voor deze functie varieert het bruto salaris van 3.235 tot 4.571 euro per maand. Je ervaring is bepalend voor de hoogte. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor een jaar, met zicht op een vaste aanstelling.

Milieu Centraal heet iedereen van harte welkom. We willen een inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te behalen. We willen graag een afspiegeling zijn van onze samenleving, en kunnen daar nog in verbeteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die uiterlijk 7 februari naar vacatures@milieucentraal.nl onder vermelding van ‘Social media redacteur’. De gesprekken vinden uiterlijk plaats in week 8. We willen voor 1 maart kunnen afronden.

De functie is niet geschikt voor pas afgestudeerden of voor mensen met een heel andere inhoudelijke achtergrond dan duurzaamheid-gerelateerde onderwerpen.

Je kunt voor meer informatie bellen met Linda Nijenhuis, programmamanager duurzaam consumeren en circulaire economie, 06 – 8357 2194.

Milieu Centraal,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via 06 – 8357 2194

Social media contentspecialist (met specialiteit design)

Milieu centraal,
Utrecht
Reageren voor 07-02-2024
Geplaatst op 17-02-2024
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Communicatiemedewerker
Natuur en Milieufederatie Flevoland ·
Lelystad
Reageer voor 2024-04-29
Klimaat / Milieu / Agro
Communicatie

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Manager Projecten
VluchtelingenWerk Nederland ·
Amsterdam
Reageer voor 2024-05-12
Non-profit
ManagementOverig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Directeur VVM netwerk van milieuprofessionals
VVM ·
Utrecht
Reageer voor 2024-05-17
Non-profit
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!