Oost NL,

Vacature Investment Manager Food

Financieel Management Fulltime

Omschrijving van deze functie:

Wil je bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, door ondernemers te helpen innovaties naar de markt te brengen? Heb je ervaring met risicodragend investeren en/of ondernemerschap in de Agri en of Food gerelateerde sector? Dan komen wij graag met jou in contact!

Je bent een ervaren investment manager, die goed de weg weet binnen de sector food (aanverwante vakgebieden) binnen onze regio.

Oost NL te Apeldoorn is op zoek naar een

Investment Manager Food

40 uur per week | € 6.200,- en € 7.800,-

Je gaat meewerken aan het gehele acquisitie- en investeringsproces voor innovatieve ondernemers (start-ups) die nieuwe, innnovatie (half)producten of technieken hebben ontwikkeld, welke bijdragen aan oplossingen voor de huidige maatschappelijke uitdagingen in de (agri)Food sector binnen onze regio.

 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele investeringsproces (signaleren en benaderen kansrijke ondernemingen, risicoanalyse, due diligence, structureren van de investering, zorgdragen voor goede rapportages en goedkeuringen, etc.).
 • Je begeleidt en beheert deze investeringen, met als doel dit traject na een aantal jaren af te ronden met een mooie exit zodat de ondernemer zonder onze hulp/bijdrage verder kan.
 • Het mede bepalen en opstellen van de jaarplanning van jouw eigen team en strategie van de Foodsector - Oost NL-breed.

Standplaats: Apeldoorn (hybride werken is bij ons de norm).
Salaris: Het bruto maandsalaris voor een senior investment manager is uiteraard afhankelijk van relevante kennis en ervaring en ligt doorgaans tussen de € 6.200,- en € 7.800,- bij een fulltime dienstverband.

Als persoon …

 • ben je nieuwsgierig, analytisch, commercieel, onderhandelingsvaardig, overtuigend, coachend, initiatiefrijk en heb je een positieve blik;
 • zie je kansen die je kunt vertalen naar goede leads, en heb je oog voor risico’s;
 • heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, sensitieve zaken en een natuurlijke voorkeur voor kennisdelen en samenwerken;
 • ben je maatschappelijk betrokken en kun je dit goed koppelen aan economische uitgangspunten die vanuit ons perspectief juist heel goed samengaan;
 • wil je Oost NL graag vertegenwoordigen in onze mooie regio.

Wat neem je mee:

 • wo-werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde opleiding op hbo-niveau;
 • relevante werkervaring. > 6 jaar, in venture capital/investment management, en/of ervaring met deze zaken vanuit eigen ondernemerschap zijn een pre;
 • affiniteit met de maatschappelijke issues die nu spelen binnen het vakgebied Food en of Agri;
 • ervaring met het structureren van projecten en financieringen en met dealmaking en dealstructuren is een pre;
 • ervaring met (onder)handelen met ondernemers, bestuurders en aandeelhouders, en andere stakeholders;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Nederlands, Engels is een pre;
 • bekend met/binnen relevante Agri en Food netwerken.

Waar kom je terecht?

Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel. Wij zijn een inspirerende projectenorganisatie waar meer dan 160 enthousiaste professionals samenwerken om mkb-ondernemingen in het Oosten van Nederland te ondersteunen met kennis en financiële middelen, of te wel samen op Innoveren, Investeren en Internationaliseren.

Bij Oost NL sta je midden in de wereld van de ondernemers. Met behulp van o.a. risicokapitaal zijn wij in staat innovatieve bedrijfsplannen van startups op het gebied van agri-tech en food te ondersteunen die daadwerkelijk bijdragen aan de maatschappelijke issues zoals, (gezonde) voeding, eiwittransitie, de verduurzaming en digitalisering van de agrarische sector, etc. Dit doen wij onafhankelijk, met kennis en publieke middelen, verstrekt door onze opdrachtgevers. Dat zijn de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Of met middelen van de EU, stimuleringsprogramma’s en fondsen die door de samenleving zijn opgebracht.

Pas jij bij Oost NL?

Bij Oost NL werken ondernemende mensen met veel kennis en kunde. We staan voor gewoon doen. Afspraak is afspraak. Onze mensen zijn gedreven en enthousiast en hebben een grote maatschappelijke betrokkenheid. Dat is wat Oost-Nederland tot een van de meest ondernemende regio’s van Europa maakt.

Als organisatie zijn wij aan het groeien en ontwikkelen en dus volop in beweging. Daarom hebben we mensen nodig die uitdagingen aan durven te gaan. Vooruitdenkers en -doeners. Mensen die verantwoordelijkheid voelen en nemen, zich laten zien en horen. En die samenwerken vanzelfsprekend vinden om te komen tot de beste oplossingen.

Combineer jij jouw kennis van zaken met de mentaliteit om Oost NL, de regionale economie en jezelf vooruit te brengen? Dan krijg je daar bij ons ruimte en mogelijkheden voor.

Vragen?

Neem dan gerust contact op met Carl Heijne, 06 - 2368 7860, teammanager Food - Capital.

Zie je jezelf al werken bij Oost NL?

Solliciteer dan nu naar deze baan met impact in onze regio! Solliciteren kan via onze sollicitatiepagina.

Selectieprocedure

Je kunt reageren tot en met 3 maart 2024. De eerste gesprekken zijn met de teammanager Food en een collega uit het team.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Investment Manager Food

Oost NL,
Apeldoorn
Reageren voor 20-03-2024
Geplaatst op 21-03-2024
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

De Partij voor de Dieren zoekt een gedreven leidinggevende ondersteuning/HR (M/V/X) – 24 uur per week
Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren ·
Den Haag
Reageer voor 2024-06-16

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Onderzoeker Biodiversiteit en Duurzame landbouw
Louis Bolk Instituut ·
Bunnik
Reageer voor 2024-06-13
Onderwijs/wetenschap

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Projectmanager energietransitie
Klimaatstichting HIER ·
Utrecht
Reageer voor
Overig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!