Natuur & Milieu,

Vacature Senior HR-adviseur / Business partner (24-28 uur)

Parttime

Omschrijving van deze functie:

Dit is je kans om je in te zetten voor de missie van Natuur & Milieu door te zorgen voor een fijne, goed functionerende organisatie. Ga jij straks aan de slag als Senior HR-adviseur / Business partner bij Natuur & Milieu? Dé milieuorganisatie voor een schoner, groener en gezond Nederland zoekt een:

Senior HR-adviseur / Business partner  (24 – 28 uur)

Wat ga je doen?

Je wil je graag inzetten voor de missie van Natuur & Milieu door te zorgen voor een fijne en goed functionerende organisatie waar mensen met plezier samenwerken om onze doelen te bereiken en zich optimaal kunnen ontplooien. Je bent als business partner het eerste aanspreekpunt voor het management. Als adviseur sta je medewerkers bij in HR-zaken, werk je aan het ontwikkelen van de organisatie en het personeelsbeleid en weet je de HR-instrumenten te gebruiken die daar deel van uit maken.

HR speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van onze organisatie. We zien dat de wereld om ons heen verandert en Natuur & Milieu ontwikkelt daarin mee. Je werkt aan strategische HR-thema’s zoals organisatieontwikkeling, leiderschapsvraagstukken, cultuur, talentmanagement, personeelsplanning het versterken van zelforganisatie van de teams. Daarbij werk je nauw samen met het MT en heb je een directe lijn naar de directeur-bestuurder. Daarnaast ben je ook bezig met werving & selectie, ziekteverzuim, opleidingen, loopbaanvraagstukken, uitstroom en overige projecten. In deze rol kun je werken op alle niveaus die het HR-vak te bieden heeft, van strategische vraagstukken tot het beetpakken van projecten of andere meer operationele werkzaamheden.

Wie zoeken wij?

Jij weet als senior HR-adviseur wat er leeft en speelt binnen de organisatie. Je bent een inspirerende en positief ingestelde collega die stevig in de schoenen staat. Van nature denk je in mogelijkheden en kan je, als de situatie dit vereist een andere (verander)stijl inbrengen. Je ziet kansen, hebt snel door wat nodig is en bent in staat dit aan de orde te stellen. Je bent samenwerkingsgericht, maar kunt ook prima je adviesrol gestalte geven, aan zowel leidinggevenden als alle medewerkers. Je krijgt energie van resultaat boeken maar hebt ook de rust om beschouwend te kijken.

Je hebt een frisse blik, bent kritisch op de huidige processen, komt actief met verbetervoorstellen en zorgt dat deze succesvol worden geïmplementeerd. Je bent een verbinder, zichtbaar in de organisatie. Medewerkers weten je te vinden. Je bent mondig en onafhankelijk en in staat het MT uit te dagen. Je neemt met regelmaat deel aan het MT-overleg en je hebt frequent werkoverleg met de leidinggevenden binnen de organisatie. Je maakt deel uit van het team bedrijfsvoering. Samen met de assistente-HR ben je verantwoordelijk voor de dagelijks goed lopende HR-praktijk.

Wat breng je mee?

 • Je hebt je in het voorgaande herkend en hebt plezier in het HR-werkveld en het adviseren van het management over het personeels- en organisatiebeleid;
 • Je kunt zowel een strategische bijdrage leveren als ook zelfstandig werken aan nieuw of herzien HR-beleid;
 • Je houdt van een werksituatie waarin je zelfstandig de volle breedte van het HR-vak voor een organisatie bedient;
 • Je bent goed bekend met wet- en regelgeving op HR-gebied. Je bent sterk in het aanbrengen van structuur en onderhouden van (administratieve) processen;
 • Je bent stressbestendig, flexibel, leergierig, initiatiefrijk en positief ingesteld;
 • Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau;
 • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je begrijpt de unieke (HR-) dynamiek en kenmerken van een missie gedreven maatschappelijke organisatie als Natuur & Milieu.

Wat bieden wij?

Wij vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Bij Natuur & Milieu krijg je:

 • Een dynamische, professionele werkomgeving met enthousiaste collega's;
 • Een competitief salaris tot € 5.982,06 bruto per maand (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van je ervaring;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, laptop, smartphone, goede reiskostenregeling, 23 vakantiedagen en 12 ATV dagen (bij een 40-urige werkweek);
 • Een jaarcontract met intentie tot een vaste aanstelling bij wederzijdse tevredenheid.
 • Wij streven naar meer diversiteit in de samenstelling van ons personeel. Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, van wie je houdt en waarin je gelooft. Wij zijn vooral geïnteresseerd in jouw kennis, kunde, ervaring en talenten. En in wat je daarmee voor onze organisatie kunt betekenen.

Over Natuur & Milieu

Natuur & Milieu is een milieuorganisatie met ongeveer 60 medewerkers en is gevestigd in Utrecht. Wij werken aan een schoner, gezonder en groener Nederland. Want waar in Nederland je ook woont, wat je achtergrond ook is en hoe je ook in het leven staat: gezonde lucht, schoon water, vruchtbare grond en een groene buurt zijn van levensbelang voor ons allemaal.  Verandering maak je samen. Daarom kiezen we voor de aanpak waarbij we met beleidsmakers en organisaties samenwerken aan oplossingen voor natuur en klimaat.  Met brede steun vanuit de samenleving zorgen we dat het belang van de natuur het wint van economisch belang. Want alleen dan wordt Nederland echt schoner, gezonder en groener. Voor iedereen.

Geïnteresseerd?

De werving en selectie voor deze vacature verloopt via het externe bureau Lohman Advies. Wil je informatie over de vacature of over de werving- en selectieprocedure? Neem dan contact op met Sanne Lohman, tel: 088 – 323 02 20. Wij ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 10 maart 2024 per e-mail op: natuurenmilieu@lohmanadvies.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

(For this position we are only hiring candidates who are fluent in Dutch (speaking, writing, reading)

Natuur & Milieu,

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op via natuurenmilieu@lohmanadvies.nl

Senior HR-adviseur / Business partner (24-28 uur)

Natuur & Milieu,
Utrecht
Reageren voor 10-03-2024
Geplaatst op 11-03-2024
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

De Partij voor de Dieren zoekt een gedreven leidinggevende ondersteuning/HR (M/V/X) – 24 uur per week
Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren ·
Den Haag
Reageer voor 2024-06-16

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Onderzoeker Biodiversiteit en Duurzame landbouw
Louis Bolk Instituut ·
Bunnik
Reageer voor 2024-06-13
Onderwijs/wetenschap

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Projectmanager energietransitie
Klimaatstichting HIER ·
Utrecht
Reageer voor
Overig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!