Verbond van Verzekeraars,

Vacature Adviseur Duurzaam Beleggen

Advies Financieel Fulltime

Omschrijving van deze functie:

Als je veel affiniteit hebt met het onderwerp duurzaamheid, je het leuk vindt om partijen te verbinden en je het een uitdaging vindt om door te zetten bij tegenslag of vertraging, dan is dit een baan voor jou.

Adviseur Duurzaam Beleggen
Verbond van Verzekeraars
Den Haag

Wat ga je doen als Adviseur Duurzaam Beleggen

Als Beleidsadviseur Duurzaam Beleggen bij het Verbond van Verzekeraars ben je verantwoordelijk voor het adviseren van verzekeringsmaatschappijen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoordelijk beleggen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het behartigen van hun belangen bij NGO’s en overheden.

In deze functie lever je een waardevolle bijdrage aan uiteenlopende en uitdagende maatschappelijke vraagstukken in de verzekeringssector. Verzekeraars beleggen samen voor meer dan 450 miljard euro aan premiegeld en dat brengt de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Samen met je collega’s werk je aan verschillende (beleids)doelstellingen in jouw aandachtsgebied en zorg je ervoor dat deze beleggingen bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld

Als beleidsadviseur vorm je een brug tussen de financiële sector en de maatschappij. Je werkt samen met een groot aantal collega’s, leden en andere stakeholders op verschillende locaties en je takenpakket is zeer divers. Zo werk je bijvoorbeeld samen met een werkgroep aan projecten, brainstorm je met verzekeraars over een nieuwe visie of ben je te gast bij ministeries, NGO's, toezichthouders en andere belanghebbenden. Je bent hiervoor dan ook regelmatig op pad voor je werk en vindt het leuk om in goed contact te staan met je stakeholders.

Jouw werk als Adviseur Duurzaam Beleggen

40% Projecten leiden en begeleiden
20% Inhoudelijk overleg met collega’s
20% Onderzoek en verdieping
10% Verbinding met leden maken
10% Visie met stakeholders vormen

Voorbeeld uit de praktijk
Je krijgt het verzoek om tot standpuntbepaling te komen over beleggingen in de fossiele industrie. Hoe ga je te werk?

Onder leden van het Verbond wordt verschillend gedacht over het wel of niet stoppen met beleggingen in olie- en gasbedrijven. Ook als die beleggingen wel volop bijdragen aan de energietransitie, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van waterstofcentrales. Als Beleidsadviseur is het jouw taak om standpuntbepalingen op te stellen waar alle partijen het mee eens zijn. Deze bepalingen kunnen vervolgens dienen als uitgangspunt voor beleidsvorming.

Samen met collega's, leden en de verantwoordelijke commissies binnen de vereniging probeer je tot een standpunt te komen. Als eerste ga je zelf aan de slag. Nadat je de nodige informatie hebt doorgenomen, betrek je je collega's bij de bepaling. Duurzaamheid raakt veel verschillende thema's, dus het is belangrijk om afstemming zoeken met je collega’s. Vervolgens moeten leden van de vereniging het standpunt onderschrijven en kan het worden voorgelegd aan het Verbondsbestuur. Pas als alles is goedgekeurd door alle besluitvormingsniveau's kan het standpunt naar buiten worden gebracht.

Op een leuke werkdag

Overleg je 's ochtends met collega's over een Position Paper. In de middag werk je aan een besluitvormingsnotitie, waarna je de dag afsluit met een afstemmingsoverleg Duurzaamheid.

Op een minder leuke werkdag

Op een minder leuke werkdag ben je lang bezig met de administratie en registratie van taken. Vervolgens analyseer je de tegenvallende voortgang van een project, maar sluit je de dag positief af met nieuwe ideeën voor verbetering.

Werken bij Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger midden in de actualiteit. Wij ondernemen alles om financiële dienstverleners te verenigen, sector en samenleving te verbinden en te versterken op het gebied van risico’s en onzekerheden. Voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers zijn wij de gesprekspartner.

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • 2 jaar relevante werkervaring
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Plan- en projectmatig kunnen werken
 • Analytisch, onderzoekend, oplossingsgericht en verbindend

Wat krijg je?

 • €3.963 - €5.662 bruto p/m afhankelijk van kennis en ervaring, verdere groei is mogelijk.
 • 38-urige werkweek (parttime bespreekbaar)
 • 13e maand, pensioenregeling met bijdrage van de werkgever, extra compensatieverlofregeling, reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering, collectieve regeling ANW-hiatenpensioen
 • Hybride werken met flexibele werktijden
 • 25 vakantiedagen (+ mogelijkheid om 13 extra dagen per jaar op te bouwen)
 • Opleidingsmogelijkheden, onder andere via de VerbondsAcademie
 • iPhone met abonnement, laptop

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • 2 jaar relevante werkervaring
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Plan- en projectmatig kunnen werken
 • Analytisch, onderzoekend, oplossingsgericht en verbindend

Groeipad

Je kunt jezelf ontwikkelen door gebruik te maken van mogelijkheden binnen de Verbonds-Academie, ons eigen opleidingsprogramma. Zo kan je in-company trainingen of online cursussen volgen of aansluiten bij een masterclass van een collega. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele opleidingswensen.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om als Adviseur Duurzaam Beleggen bij ons te komen werken, solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet wenselijk

Verbond van Verzekeraars,

Adviseur Duurzaam Beleggen

Verbond van Verzekeraars,
Den Haag
Reageren voor 27-12-2023
Geplaatst op 30-12-2023
Vacature is verlopen

Aanbevolen vacatures.

Communicatiemedewerker
Natuur en Milieufederatie Flevoland ·
Lelystad
Reageer voor 2024-04-29
Klimaat / Milieu / Agro
Communicatie

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Manager Projecten
VluchtelingenWerk Nederland ·
Amsterdam
Reageer voor 2024-05-12
Non-profit
ManagementOverig

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!

Directeur VVM netwerk van milieuprofessionals
VVM ·
Utrecht
Reageer voor 2024-05-17
Non-profit
Management

Ben jij een gemotiveerde en positieve kandidaat? Solliciteer snel!